Saskaitītas visas Saeimas vēlēšanu balsis; mandātu skaits partijām nemainās

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saskaitīti visi 12.Saeimas vēlēšanu rezultāti no 1054 iecirkņiem, liecina informācija Centrālajā vēlēšanu komisijā. Partiju saņemto deputātu mandātu skaits nav mainījies. Kopumā vēlēšanās piedalījās 913 491 pilsonis, saņemtas 912 553 aploksnes, kurās bija 906 538 derīgas vēlēšanu zīmes.

Kā liecina CVK informācija par 1054 no 1054 iecirkņiem, par «Saskaņu» nobalsojuši 23%, par «Vienotību» - 21,87%, par Zaļo un zemnieku savienību - 19,53%, par nacionālo apvienību «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK - 16,61%, par «No sirds Latvijai» - 6,85%, bet par Latvijas Reģionu apvienību - 6,66%.

Pārējās partijas šajās vēlēšanās nav pārvarējušas 5% barjeru. Par Latvijas Krievu savienību nobalsoja 1,58%, par partiju «Vienoti Latvijai» nobalsoja 1,18%, par «Latvijas attīstībai» - 0,89%, par Jauno konservatīvo partiju - 0,7%, par partiju «Brīvība. Brīvs no bailēm, naida un dusmām» - 0,19%, par politisko partiju «Izaugsme» - 0,17%, par «Suverenitāti» - 0,11%,

Kā ziņots, partija «Saskaņa» vēlēšanās ieguva 24 deputātu vietas. «Vienotība» jaunajā parlamenta sasaukumā ieguvusi 23 mandātus, Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) - 21, nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) - 17 vietas. Latvijas Reģionu apvienība (LRA) Saeimā ieguvusi astoņus deputāta mandātus, bet «No sirds Latvijai» (NSL) - septiņus.

Rīgas vēlēšanu apgabalā visvairāk vietu ieguvusi partija «Saskaņa» - 12. «Vienotībai» no Rīgas Saeimā būs septiņi pārstāvji, VL-TB/LNNK - pieci, LRA un ZZS - pa trim, NSL - divi.

Vidzemes vēlēšanu apgabalā vislielāko vēlētāju atbalstu ieguvusi «Vienotība». Šai partijai no Vidzemes parlamentā būs septiņi deputāti, VL-TB/LNNK un ZZS - katrai seši, «Saskaņai»- trīs, LRA un NSL - katrai divi.

Zemgales vēlēšanu apgabalā uzvarējusi ZZS, iegūstot četras deputātu vietas. «Vienotībai» un VL-TB/LNNK būs pa trim deputātiem no Zemgales, «Saskaņai» - divi, LRA un NSL - pa vienam.

Arī Kurzemes vēlēšanu apgabalā visvairāk vēlētāju savu balsi atdevuši par ZZS, kas šai partijai dod piecas vietas parlamentā. «Vienotībai» Saeimā būs trīs Kurzemes pārstāvji, nacionālajai apvienībai - divi, LRA, «Saskaņai» un NSL - pa vienam.

Latgales vēlēšanu apgabalā visvairāk balsu ieguvusi partija «Saskaņa». No šī vēlēšanu apgabala «Saskaņu» Saeimā pārstāvēs seši deputāti, «Vienotību» un ZZS - pa trim, VL- TB/LNNK, NSL un LRA - pa vienam.

Šis vēl nav galīgais rezultāts, iepriekš norādīja CVK priekšsēdētājs Arnis Cimdars. Visi dati tiks pārbaudīti vēlreiz. Galīgie vēlēšanu rezultāti būs divu līdz trīs nedēļu laikā. Šajā laikā tiks pārbaudīti vēlēšanu protokoli, būs izskatītas visas sūdzības un būs noteikts deputātu kopums, kas ir ievēlēts 12.Saeimā. Līdz šim sūdzības CVK nav saņemtas. Sūdzības par pārkāpumiem vēl var iesniegt trīs darbadienu laikā.

Uz deputātu vietām 12.Saeimā kandidēja kopumā 1156 pretendenti no 13 sarakstiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu