Latvijas Krievu savienība sūdzas, ka «Saskaņa» monopolizējusi krievu medijus (12)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijas Krievu savienības līdzpriekšsēdētājs Miroslavs Mitrofanovs šovakar intervijā Latvijas Televīzijai atzina, ka partija gaidījusi labāku rezultātu 12. Saeimas vēlēšanās un cerējusi uz kādu mandātu valdībā, taču viens no galvenajiem klupšanas akmeņiem partijas kampaņā, viņaprāt, bijis tas, ka Latvijas Krievu savienībai nav bijis iespēju uzrunāt savus vēlētājus krievu valodā.

Kā liecina izejas aptauju dati, Latvijas Krievu savienība šajās vēlēšanās saņēmusi aptuveni 1,2-1,6% vēlētāju atbalsta. «Protams, gribējām tikt ievēlēti, bet mums tas nebija pārsteigums,» sacīja Mitrofanovs, norādot, ka partija pēdējā laikā sapratusi, ka kaut kas iet nepareizi tās priekšvēlēšanu kampaņā.

«Mums bija diezgan daudz iespēju uzrunāt vēlētājus sabiedriskajā televīzijā un privātajos kanālos, bet pārsvarā tikai latviski. Ar krievu vēlētāju bija iespēja tikties vai uzrunāt ar televīzijas starpniecību [krieviski] tikai vienu reizi priekšvēlēšanu laikā.

Pastāv boikots no lielākajiem kanāliem, no [krievu] PBK [«Baltijas Pirmais kanāls»], kur ne tikai dominē Nils Ušakovs ar savu partiju, bet ir pilnīgs monopols.

Tiem, kas ievēlēti Saeimā, ir jāparūpējas, lai Rīgas pašvaldības nauda netiktu izmantota šā kanāla finansēšanai,» uzsvēra Mitrofanovs.

Partijas līderis uzskata - nav svarīgi, vai Latvijas Krievu savienība ir vai nav nacionāli radikāls veidojums. «Ja pastāv problēma, ir vajadzīga politika, kas to risina. Problēmas mūsu vēlētājiem ir, un «Saskaņas centrs» pašlaik vispār atsakās runāt par nepilsoņiem, krievu valodu un izglītību,» uzsvēra Mitrofanovs.

Neveiksme vēlēšanās, viņaprāt, nav tik daudz saistīta ar Latvijas Krievu savienības piedāvājumu, bet gan ar nepareizu kampaņas taktiku - pirmkārt, tā sākta par vēlu.

Tomēr Mitrofanovs atzīst, ka pieticīgie rezultāti rosina pārdomas par to, ka ir nepieciešamas pārmaiņas.

«Personālijas būs citas,»

sacīja Mitrofanovs.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu