Asinsdonoru centrs ceturtdien donoriem dāvinās saldējumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Atzīmējot Starptautisko saldējuma brokastu dienu, Valsts asinsdonoru centrs (VADC) ceturtdien, 18.februārī, Rīgā, Sēlpils ielā 9, un VADC Latgales filiālē Rēzeknē ikvienam asins vai asins komponentu donoram visas dienas garumā dāvinās piena un krējuma saldējumu no SIA «Rūjienas saldējums».

Kā informēja VADC pārstāve Zane Mousavi, starptautisko «Saldējumu ēd brokastīs» dienu aizsāka mājsaimniece Florence Rappaporta 20.gadsimta 60.gados, kad Ņujorkā bija neierasti liels aukstums. Lai kliedētu viņas sešu bērnu vaimanas par zemo temperatūru, sieviete viņiem piedāvāja brokastīs ēst saldējumu. Arī nākamajos gados bērni par šo ieradumu atgādināja, līdz šī diena tika atzīmēta valstīs visā pasaulē - no Vācijas līdz Nepālai.

VADC un «Rūjienas saldējums» vēlas atgādināt, ka arī Latvijā ziemas mēnešos saldējums ir lielisks līdzeklis, kā uzlabot garastāvokli, kā arī to var apvienot ar asins ziedošanu, norādīja Mousavi.

Ceturtdien asinis varēs ziedot VADC Donoru centrā, Sēlpils ielā 9, no plkst.8 līdz 19 un VADC Latgales filiālē, Rēzeknē, 18.novembra ielā 41, no plkst.8 līdz 15.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu