Pirmajā lašu zvejas lieguma dienā no Daugavas izceļ puskilometru zvejas tīklu (20)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Jau pirmajā lašu zvejas lieguma dienā, 1.oktobrī, policijas darbinieki no Daugavas ūdeņiem izcēluši nelegālo tīklu puskilometra garumā, TVNET informēja Rīgas domē. Lašu nārsta laikā pašvaldības policija apņēmusies pastiprināti kontrolēt zvejas noteikumu ievērošanu.

Rīgas Pašvaldības policijas Drošības uz ūdens un civilās aizsardzības pārvaldes darbinieki uzsākuši pastiprinātu iekšējo ūdeņu kontroli un regulāros reidos sekos rūpnieciskās zvejas noteikumu ievērošanai.

Policija atgādina – Ministru kabineta noteikumi par rūpniecisko zveju iekšējos ūdeņos aizliedz atrasties ar nelicenzētiem zvejas rīkiem tiešā ūdenstilpes tuvumā. Konstatējot rūpnieciskās zvejas noteikumu pārkāpumu, pārkāpējs tiek saukts pie administratīvās atbildības, par ko draud naudas sods no 280 līdz 700 eiro un zvejas rīku un iegūto zivju, kā arī peldošo līdzekļu ar aprīkojumu konfiskācija.

Papildus tam, maluzvejniekam jāsedz zivju resursiem nodarītais zaudējums. Ja zivju resursiem nodarītais zaudējums ir būtisks, var iestāties arī kriminālatbildība.

Pašvaldības policija pateicas iedzīvotājiem par līdzšinējo sadarbību un aicina par pamanītiem iespējamiem zvejniecības vai makšķerēšanas noteikumu pārkāpumiem Rīgas teritorijā ziņot Pašvaldības policijai pa tālruņiem 28365842, 67518202 vai rakstot uz e-pasta adresi «rpp.ugcan@riga.lv».

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu