Sākta pamesto militāro būvju demontāža Skrundas novadā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Īsi pirms jaunā gada sākta pamesto militāro būvju demontāža Skrundas novadā, bijušā Skrundas lokatora apkaimē, informēja «Latvijas valsts meži» un darbu izpildītājs «Demontāža.lv».

Pašlaik tiek demontētas divas būves ar 1200 kvadrātmetru lielu apbūves platību. Demontāžu paredzēts veikt trīs mēnešu laikā, līguma summa ir 23 tūkstoši eiro. Skrundas lokatora ēku un būvju demontāžas darbu veikšana notiek licencēta uzņēmuma «Demontāža.lv» speciālistu vadībā.

Darbu veikšanā tiek izmantots speciāls tehniskais aprīkojums - ekskavatori ar hidrauliskajām demontāžas šķērēm un hidrauliskajiem āmuriem, frontālais iekrāvējs un mobilā drupināšanas iekārta. Būvgruži pēc tam tiks pārstrādāti betona šķembās, kuras izmantos autoceļu un laukumu segumu izbūvē, bet nojaukto ēku vietā sakoptajā teritorijā paredzēts ierīkot mežu, stāsta uzņēmuma Demontāža.lv direktors Mārtiņš Mālnieks.

Skrundas lokators jeb Skrundas radio lokācijas stacija (RLS) bija militārs padomju armijas objekts, kas atradās Skrundas pilsētas tuvumā. Ar kontrolētu sprādzienu 1995.gada 4.maijā tika nojaukta RLS jaunā ēka un šim notikumam piedēvēta simboliska nozīme, atbrīvojoties no padomju armijas militārā mantojuma. RLS pilsētiņas teritorijā atradās vairākas dzīvojamās mājas, kazarmas, administratīvās ēkas, katlumāja, bērnudārzs, vidusskola un daudzi citi objekti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu