ANO: Sīrijas iedzīvotāju tīša turēšana badā ir kara noziegums

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tīša Sīrijas iedzīvotāju turēšana badā aplenktajās teritorijās ir kara noziegums, ceturtdien paziņoja ANO ģenerālsekretārs Bans Gimuns. Bans aicināja visus starptautiskos spēlētājus vērst spiedienu uz Sīrijas karojošajām pusēm, lai būtu iespējams netraucēti nodrošināt humānās palīdzības piekļuvi.

«Bada kā kara ieroča izmantošana ir kara noziegums,» atzina starptautiskās organizācijas vadītājs. «Visas puses - ieskaitot Sīrijas valdību, kurai primārais uzdevums aizsargāt sīriešus - veic šo nežēlību, kas ir aizliegta starptautiskajās humānajās tiesībās.»

Sīrijā kopš 2011.gada notiek pilsoņkarš, kurā pret valdību cīnās sašķeltās bruņotās opozīcijas grupējumi un ekstrēmistu organizācijas, tādas kā «Islāma valsts» un «Al Nusra». Atbilstoši ANO datiem kopš karadarbības sākuma Sīrijā dzīvību zaudējuši vairāk nekā 250 000 cilvēku.

ANO lūdz teju astoņus miljardus dolāru humānajai palīdzībai Sīrijai

ANO aģentūras otrdien lūdza piešķirt tām 7,73 miljardus dolāru (7,13 miljardus eiro) humāno operāciju finansēšanai Sīrijā un ārpus tās.

ANO humānās un attīstības aģentūras lūgumu starptautiskajai sabiedrībai izplatījušas pirms Londonā 4.februārī paredzētās Sīrijas donoru konferences.

Nauda tiks piešķirta palīdzības operāciju finansēšanai Sīrijā un ārpus tās. Nedaudz vairāk par 4,5 miljardiem dolāru nepieciešami 4,7 miljoniem sīriešu, kas bēguši uz kaimiņvalstīm, bet 3,2 miljardi nepieciešami 13,5 miljoniem cilvēku, kas pārvietoti valsts iekšienē.

Februārī paredzētā Sīrijas konference «būs iespēja izgaismot konflikta ietekmi uz cilvēkiem, it īpaši sievietēm, meitenēm un jauniešiem», sacīja ANO ģenerālsekretāra vietnieks humānajos jautājumos Stīvens O'Braiens.

Pilsoņkarš, kas Sīrijā notiek kopš 2011.gada, sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku. Karā dzīvību zaudējuši vairāk nekā 260 000 cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu