Putins: ir pāragri runāt par patvēruma piešķiršanu Asadam Krievijā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ir pāragri runāt par to, ka Sīrijas prezidentam Bašaram al Asadam varētu tikt piešķirts patvērums Krievijā, otrdien paziņoja Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

«Ziniet - man šķiet, ka ir par agru to apspriest. Mēs piešķīrām patvērumu [Edvardam] Snoudenam, tas bija sarežģītāk, nekā to piešķirt Asadam,» sacīja Putins intervijā Vācijas laikrakstam «Bild». Bēguļojošajam ASV izlūkdienestu līgumdarbiniekam un ziņu noplūdinātājam Snoudenam Krievija piešķīra patvērumu 2013.gadā.

Putins intervijā šādi atbildēja uz jautājumu, vai Krievija piešķirtu Asadam patvērumu, ja viņš zaudētu vēlēšanās Sīrijā.

«Vispirms ir jādod Sīrijas tautai iespēja teikt savu vārdu,» teica Putins.

«Ja tas (vēlēšanas) notiks demokrātiski, tad varbūt Asadam nevajadzēs nekur aizbraukt,» sacīja Putins. «Un nav svarīgi, vai viņš būs prezidents, vai nebūs,» piebilda Putins.

Putins intervijā atzina, ka Asads ir izdarījis «daudz kļūdu» kopš Sīrijas bruņotā konflikta sākuma 2011.gadā, bet nevēlas Sīrijas iedzīvotāju iznīcināšanu.

«Viņš netiecas iznīcināt savus iedzīvotājus. Viņš cīnās pret tiem, kas atnākuši pie viņa ar ieročiem rokās,» sacīja Putins.

«Ja no tā cieš mierīgie iedzīvotāji, tad, es uzskatu, par to pirmām kārtām ir atbildīgi tie, kas cīnās pret viņu ar ieročiem rokās, un tie, kas palīdz bruņotajiem formējumiem,» sacīja Krievijas prezidents.

Nemieru eskalācija nebūtu tik strauja, «ja tie no paša sākuma nebūtu uzkurināti no ārienes ar milzīgu daudzumu naudas, ieroču un kaujinieku,» teica Putins.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu