Streika dēļ Beļģijā gaidāmi vilcienu satiksmes traucējumi

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Beļģijas Valonijas reģionā dzelzceļa darbinieki otrdienas vakarā sākuši 48 stundu streiku, kas, domājams, apgrūtinās satiksmi Briselē un citviet valstī.

Traucējumi gaidāmi arī ātrgaitas vilcienu «Thalys» satiksmē starp Parīzi un Ķelni, kā arī «Eurostar» vilcienu satiksmē ar Franciju un Lielbritāniju, savā tīmekļa vietnē ziņo Beļģijas dzelzceļa uzņēmums SNCB.

«Thalys» vilcieni pārstās kursēt pilnībā un arī Vācijas ātrgaitas vilcieni ICE atcēluši reisus uz Beļģiju.

Francijas ātrgaitas vilcieni apstāsies, pirms sasniegs Beļģiju.

Vilcieni, kas kursē starp Šveices pilsētu Bāzeli un Briseli, apstāsies Luksemburgā.

SNCB aicinājis pasažierus sekot līdzi jaunākajai informācijai internetā par satiksmi uz un no Luksemburgas un Nīderlandes.

Streiku organizē arodbiedrības «CSC-Transcom» un «CGSP-Cheminots», protestējot pret valdības plānu modernizēt Beļģijas dzelzceļu, kas, pēc arodbiedrību domām, novedīs pie darbinieku atlaišanas, budžeta samazināšanas un dzelzceļa infrastruktūras sagraušanas.

Beļģijas Uzņēmumu federācija kritizē streiku, norādot, ka tas ir «nepieņemams, bezatbildīgs un neproduktīvs» un ka tam būs sekas ekonomikā, kā arī negatīva ietekme un valsts tēlu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu