Kubas šarms: Jauna tūrisma paradīze amerikāņiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šis gads iezīmējis pamatīgu atkusni ASV un komunistiskās Kubas attiecībās. Jūnijā pēc ilgiem gadu desmitiem tika atjaunotas abu valstu diplomātiskās attiecības un Vašingtonā durvis vēra Kubas vēstniecība. Decembrī pēc pusgadsimtu ilga pārtraukuma starp abām valstīm tika atjaunoti tieši pasta sakari - pirms tam viss pasts tika transportēts caur trešajām valstīm. Drīzumā plānots noslēgt vienošanos arī par regulāru komerciālo lidojumu atjaunošanu starp abām valstīm. Līdz šim nokļūt no vienas valsts otrā varēja tikai ar pārsēšanos, kas ceļojumus pamatīgi paildzināja un sadārdzināja.

Tūrisma eksperti prognozē, ka Kuba ir lielu pārmaiņu priekšā, ko nosaka politiskā liberalizācija un attiecību atjaunošana ar virkni pasaules valstu. Daudzi tūristi uz Kubu steidzas, pirms tur no ielām pazuduši antīkie auto un valsts zaudējusi savu unikālo «garšu».

Ņemot vērā atkusni attiecībās, arvien palielinās arī ASV tūristu plūsma uz Kubu. Šogad Kubā ieradušies par 71% vairāk ASV pilsoņu nekā pērn, un šis skaitlis arvien aug.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu