Gājēju tilts savieno Meksikas lidostu ar ASV pilsētu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tihuanas lidostu Meksikā un termināli ASV Sandjego pilsētā savieno gājēju tilts, kas tika atklāts trešdien un ir pirmais šāda veida tilts starp abām valstīm.

120 metrus garais norobežotais purpura krāsas tilts tika atklāts laikā, kad ASV politiķi turpina runāt par robežapsardzes pastiprināšanu, ceļot jaunus mūrus nelegālas imigrācijas novēršanai.

Tilts «Cross Border Xpress» (CBX) ir izmaksājis 120 miljonus ASV dolāru (110 miljonus eiro), un tā mērķis ir atvieglot ceļošanu pasažieriem, kuriem ir jāgaida garās rindās pie diviem noslogotiem robežkontroles punktiem starp Sandjego un Tihuanu.

Tilts būs pieejams tikai aviopasažieriem ar biļetēm. To varēs izmantot Tihuanas lidostas izejošo reisu pasažieri pēdējās 24 stundas pirms reisa, savukārt ienākošo reisu pasažieriem tiks dotas divas stundas šā tilta izmantošanai.

Ir gaidāms, ka šo ASV un Meksikas investoru finansēto tiltu izmantos vairāk nekā divi miljoni pasažieru gadā. Līdz 18.decembrim to varēs izmantot par brīvu, bet pēc tam tiks iekasēti 18 dolāri (16,45 eiro) par tā šķērsošanu vienā virzienā.

Terminālī ASV pusē ir autostāvvieta, beznodokļu veikali, ASV muitas un robežsardzes iestādes.

Tihuanas lidosta apkalpo reisus uz 34 citām lidostām Meksikā, kā arī trīs reisus nedēļā uz Ķīnas pilsētu Šanhaju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu