Šodien pie Brīvības pieminekļa plāno protesta akciju pret imigrantiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Šovakar plkst.18 pie Brīvības pieminekļa tiek plānota kārtējā protesta akcija pret imigrantiem.

Akcija nav saskaņota ar Rīgas domi, apliecināja domes pārstāvis Uģis Vidauskis. «Šādos gadījumos uz vietas policija izlemj, kā traktēt šo pasākumu,» norādīja Vidauskis, nenoliedzot, ka tas var tikt traktēts kā pārkāpums.

Akcijas iniciators ir kāds Pēteris Luns, kurš savā «Facebook» profilā publicējis aicinājumu viņam pievienoties «miermīlīgā protesta akcijā pret imigrantiem».

Viņš pamato, ka rīko akciju, jo nevēlas Latvijā pieredzēt Francijas notikumus, un vēlas parādīt, ka viņam nav vienaldzīgs Latvijas liktenis. Viņš arī kritizē Latvijas valdību, sakot, ka tai nav «mugurkaula». Luns aicina līdzīgi ņemt karogus un svecītes, aizdedzot tās par cilvēkiem, kuri cietuši un miruši Parīzes teroraktos.

Kā vēstīts, pēc toraraktiem Parīzē vairākas amatpersonas un eksperti norādījuši, ka nevajadzētu jaukt kopā migrantu krīzi ar terorisma krīzi. Valsts prezidents Raimonds Vējonis sestdien pēc Nacionālās drošības padomes sēdes žurnālistiem sacīja, ka apzinās, ka terora draudu jautājums sabiedrībai ir būtisks jautājumā par patvēruma meklētājiem, bet vienlaikus atgādināja, ka bēgļi ir tā sabiedrības daļa, kas uz Eiropu bēg tieši no kara un ekstrēmisma.

Tai pat laikā Vējonis norādīja, ka pašlaik neredz iespējas Latvijai uzņemties papildu saistības par patvēruma meklētāju pārvietošanu. Viņš gan atgādināja, ka vairākkārt uzsvērts, ka Eiropā ir jāizveido attiecīgs bēgļu pārvietošanas mehānisms, jāsrtiprina ārējās robežas un jāstiprina cīņa ar organizēto noziedzību. «Līdz brīdim, kamēr šis darbs Eiropā netiks pabeigts, Latvija neredz iespējas uzņemties papildus saistības par patvēruma meklētāju pārvietošanu,» uzsvēra prezidents.

Arī Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Ēriks Kalniņš (V) aģentūrai LETA uzsvēra, ka terorisms, no kura cilvēki bēg, ir tas, kas izraisīja patlaban esošo bēgļu krīzi. Tāpēc Eiropai un pasaulei kopumā ir būtiski saprast, kā sistemātiski likvidēt terorismu, kas apdraud rietumu mieru un vērtības.

«Terorisms apdraud visus. Notikušais Parīzē ir briesmīgākais uzbrukums kopš 2004.gada, kad tika sarīkoti sprādzieni pasažieru vilcienos Madridē, Spānijā. Eiropas Savienība (ES), NATO un ANO jau mēģina kaut ko darīt, lai iznīcinātu terorismu, taču tagad visiem kopā ir jāpanāk, ka arābu valstis (Kuveita, Irāna) darītu vairāk terorisma apturēšanā,» teica Kalniņš.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu