Ķīlnieku atbrīvošanas operācijā Parīzes koncertzālē vairāk nekā 100 bojāgājušo

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Francijas galvaspilsētā Parīzē, koncertzālē «Bataclan», noslēgusies draudīga ķīlnieku krīze. Vairāki teroristi, kuri šodien rokkoncerta laikā veica ilgu apšaudi, bija sagrābuši vairāk nekā 100 ķīlnieku. Policija veikusi ķīlnieku atbrīvošanas operāciju, kuras laikā nogalināti četri teroristi. Operācijas laikā gājuši bojā vismaz 100 cilvēku, vēsta mediji

Kāda žurnāliste, kas atradās koncertzālē apraksta redzēto: «Vairāki bruņoti vīrieši ienāca koncertā. Divi vai trīs vīrieši, kuriem nebija maskas, ienāca ar ieročiem, kas izskatījās pēc Kalašņikova, un neskatoties sāka šaut pa pūli.»

«Tas turpinājās 10 līdz 15 minūtes. Tas bija ārkārtīgi nežēlīgi, un zālē sākās panika. Uzbrucējiem bija pietiekami laika, lai pārlādētu ieroci vismaz trīs reizes. Viņi bija ļoti jauni,» teica aculieciniece.

Policija vairākkārt mēģināja tuvoties vietai, kur sagrābti ķīlnieki, taču uzbrucēji uz tiem atklājuši uguni.

Sākot ķīlnieku glābšanas operāciju, policija nav laidusi iedzīvotājus tuvāk par 400 metriem no koncertzāles, rajonā atradās desmitiem smagi bruņotu policistu.

Varasiestādes liegušas medijiem filmēt un translēt reportāžas no ķīlnieku atbrīvošanas operācijas, lai uzbrucēji nespētu saprast, kas notiek un kā notiek koncertzāles šturmēšana.

Iebrukums koncertzālē ir beidzies. Iekšpusē sprāgusi granāta, četri teroristi gājuši bojā.

Viens no bojāgājušajiem teroristiem, kā ziņo CNN, bijis Parīzes iedzīvotājs.

«Euronews» vēsta, ka koncertzālē bijuši ap 1500 cilvēku. Par ķīlniekiem tika saņemti apmēram 100, un ēkas atbrīvošanas operācijā vismaz 100 cilvēku gājuši bojā.

Tāpat mediji vēsta, ka zālē nogranduši kopumā septiņi sprādzieni. Pēc pirmā sprādziena 20 minūtes valdījis klusums, bet pārējie sekojuši kā viens liels grāviens.

Tiek vēstīts, ka koncertzālē gājuši bojā 118 cilvēki.

Sestdien, 14.novembrī, koncertzālē «Bataclan» bija plānots amerikāņu grupas «Deftones» koncerts.

Kā ziņots, vismaztrīs vietās Parīzē šovakar vienlaicīgi notikušas apšaudes un nogranduši sprādzieni. Pagaidām tiek ziņots par vismaz 100 bojāgājušajiem. Vēl aptuveni 100 cilvēki tika sagrābti par ķīlniekiem Kalifornijas rokgrupas koncerta laikā koncertzālē «Bataclan». Atbrīvošanas operācijas laikā ļoti daudzi no viņiem gājuši bojā.

Valstī izsludināts ārkārtas stāvoklis, slēgtas robežas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu