Dzintars: Valdības iespējamā krišana kā pašmērķis būtu bezatbildīga rīcība

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Valdības iespējamā krišana kā pašmērķis būtu bezatbildīga rīcība, jo tā paralizētu ministrijas un iestāžu darbu, ņemot vērā, ka jaunas valdības veidošanas procesā iestājas zināma stagnācija, Latvijas Radio raidījumā «Krustpunktā» norādīja nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Runājot par opozīcijas partiju veltīto kritiku valdības darbam, Dzintars norādīja, ka

nav dzirdēts, ka opozīcija kādreiz atzinīgi vērtētu valdības darbu, jo opozīcijai šis ir izdzīvošanas un eksistēšanas jautājums.

Viņš arī uzsvēra, ka v

aldības sastāvs ir vēlēšanu rezultātu atspoguļojums,

vienlaikus piebilstot, ka vienmēr par valdības darbu nevar izskanēt tikai apmierināti viedokļi. Dzintars arī pauda, ka šobrīd vairākos jautājumos būtu pamatoti prasīt atbildību no «Vienotības», tostarp par pēdējiem notikumiem saistībā ar «airBaltic».

Viņš arī uzsvēra, ka «airBaltic» glābšana nevar notikt uz nacionālās drošības rēķina un ir jābūt pārliecībai, ka nākamie spertie soļi nenozīmēs Krievijas militārās infrastruktūras stiprināšanu, atsaucoties uz iespējamo vēlmi iegādāties Krievijā ražotās «Sukhoi SuperJet-100» lidmašīnas. Viņš arī norādīja, ka nevis no Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas (V), bet gan no pašas «Vienotības» sagaida skaidrību, jo pašlaik rodoties iespaids, ka «ir zināmas pretrunas šajā organizācijā, kuras nevaram nejust». Vienlaikus Dzintars norādīja, ka

valdības krišana kā pašmērķis nebūtu atbildīga rīcība, jo tas paralizētu ministrijas un iestāžu darbu.

Tikmēr «Vienotības» frakcijas vadītāja vietnieks Kārlis Šadurskis ironizējot norādīja, ka

Straujumai līdz šim ticis pārmests izlēmības trūkums, taču tagad, pieprasot satiksmes ministra Anrija Matīsa (V) demisiju, šīs neizlēmības esot «pārpārēm».

Runājot par «airBaltic», viņš norādīja, ka lidsabiedrība ir ārkārtīgi vajadzīga, pretējā gadījumā prognozējami ievērojami tiešie un netiešie zaudējumi. Tāpat Šadurskis norādīja, ka «airBaltic» ir jāatjauno savs avioparks, taču, no otras puses, maksājumu plūsma varot radīt arī nopietnas sekas.

Tāpat Šadurskis uzsvēra, ka aviokompānijai nepieciešams stratēģiskais investors, jo pašreizējais ir tikai pagaidu risinājums. Viņš arī norādīja, ka jautājumi nav jāvērtē emocionāli, bet tā vietā nepieciešams rast labākos risinājumus. Šadurskis piebilda, ka nākamās nedēļas sākumā Ministru kabinets būs ļoti grūtas izvēles priekšā. Tikmēr, runājot par valdību, viņš sacīja, ka katra konkrēta joma ir atbildīgā ministra pārziņā, taču politisko atbildību par valdības darbiem un nedarbiem uzņemas visi kabineta locekļi.

Šadurskis arī atzina, ka «Vienotības» problēma ir skaidrot sabiedrībai valdības lēmumus, taču

viņš atzina, ka būtu pateicīgs, ja premjerministre šos lēmumus skaidrotu saprotamāk un konkrētāk, jo arī «Vienotībai» nav radusies pilna skaidrība,

kādā veidā nonākts pie šādas situācijas, kurš ir atbildīgs pie tā un vai tiešām bija vajadzīgs atbrīvot ministru, kurš pats izteicis gatavību demisionēt. Šī iemesla dēļ viņš arī aicināja neskatīties, kā lēmumi ietekmē kādas partijas reitingus, bet tā vietā fokusēties uz labāko risinājumu atrašanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu