Foto: Bargā cena, ko nākas maksāt, kļūstot par tūristu paradīzi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Meksikas piekrastes kūrorts Kankūna, kur agrāk atradās vien neliels Karību zvejnieku ciemats, mūsdienās pārtapis par īstenu tūristu paradīzi, taču bargu cenu par to maksājusi piekrastes vide.

Tūristi Kankūnā ierodas balto smilšu pludmaļu, koraļļu rifu un naktsdzīves dēļ. Cita aiz cita piekrastē rindojas viesnīcas un smalki naktsklubi.

Tūristi Kankūnā atstāj daudz naudas un veicina ekonomikas attīstību. Taču ir arī sliktās puses - tūristu bums Kankūnā bija par iemeslu bioloģiskās daudzveidības sarukumam, kā arī piesārņotiem ūdens resursiem.

Iemesls tam lielākoties ir lielajam viesu skaitam nepiemērotā infrastruktūra.

Vides eksperti skaidro, ka smalko viesnīcu un citu tūrismam nepieciešamo ēku būvniecības procesā nosusināti purvi un izcirsti mangrovju meži, kas kalpoja par dabīgu barjeru pret viesuļvētrām un citām dabas stihijām piekrastē. Kā liecina organizācijas «Greenpeace» dati, Meksikā izcirsti jau 65% mangrovju, kas daudzviet veicinājis krastu eroziju.

Kankuna

Tūrisma sezonas pīķa laiks ir no decembra līdz agram aprīlim, kad Kankūnā, cenšoties aizbēgt no ziemas drēgnuma, ierodas pārsvarā tūristi no Eiropas un ASV.

«Tūrisms patlaban ir viens no valsts ekonomikas izaugsmes galvenajiem dzinējiem,» atzīst Meksikas tūrisma ministrs Enrike de la Madrids Kordero. Plānots, ka šogad Meksikā ieradīsies ap 30 miljoniem tūristu, kas valstij atnesīs ap 17 miljardus lielu peļņu. Kankūna ir viens no galvenajiem Meksikas tūrisma centriem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu