ANO satraukta: Eiropa samazina palīdzību nabadzīgajām valstīm

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP

ANO trešdien pauda satraukumu par Eiropas valstu soļiem palīdzības samazināšanai nabadzīgajām valstīm, lai rastu līdzekļus imigrantu krīzes risināšanai.

Somija, Zviedrija un Norvēģija, kas tradicionāli dāsni piešķīrušas naudu, visas gatavojas krasi samazināt palīdzību nabadzīgajām valstīm, liecina to parlamentos iesniegtie budžeta projekti, bet Dānija jau apstiprinājusi palīdzības samazināšanu ārvalstīm.

Arī Nīderlande izskata attīstības palīdzības līdzekļu novirzīšanu bēgļiem valsts iekšienē.

ANO ģenerālsekretārs Bans Gimuns aicināja Eiropas valdības cīnīties ar bēgļu krīzi, neatņemot naudu, kas ir vitāli nepieciešama attīstībai.

«Resursiem vienā jomā nevajadzētu būt uz citas rēķina,» pavēstīja Bans, šādus soļus nodēvējot par neproduktīviem, kas atņems iespējas miljoniem cilvēku veidot labāku dzīvi savās dzimtajās valstīs.

Atbilstoši Starptautiskās migrācijas organizācijas (IOM) datiem šogad Eiropā, šķērsojot Vidusjūru, kopumā ieradušies jau vairāk nekā 798 000 nelegālo imigrantu.

Viņu lielākā daļa necenšas palikt Itālijā vai Grieķijā - pirmajās Eiropas Savienības (ES) valstīs, kuras viņi sasniedz -, bet dodas tālāk uz Vāciju, kur valsts patvēruma meklētājiem nodrošina dāsnus pabalstus un sociālās garantijas.

Otrs populārākais nelegālo imigrantu galamērķis ES ir Zviedrija, kur viņi arī līdz šim varēja rēķināties ar dāsnu valsts atbalstu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu