Pie Rīgas pils turpina degt tūkstošiem svecīšu; režģis - izdevies risinājums

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Arī no rīta pie Rīgas pils sienas turpina degt tūkstošiem svecīšu, kas tika novietotas, lai Lāčplēša dienā pieminētu un izrādītu cieņu neatkarīgās Latvijas armijas karavīriem, taču uzlikto režģi uzskata par labāko un izdevušos risinājumu.

Kā intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» atzina VAS «Valsts nekustamie īpašumi» pārstāvis Arnis Blodons, tad ar katru gadu cilvēki Lāčplēšu dienu prot svinēt arvien kārtīgāk, kā arī uzliktais režģis ir labākais risinājums, kas ir izdevies. Līdz ar to svecītēm uzliktais 180 metrus garais režģis būs arī tiks novietots nākamajos gados.

Tomēr režģa idejas pilnveidošanai, iespējams, tiks piesaistīti arhitekti un pilsētplānotāji, jo nākotnē sveču likšanu vietnes varētu likt ne tikai gar Rīgas pils mūri, bet arī Daugavu 11.novembra krastmalā.

Jau ziņots, ka, lai gan Lāčplēšu diena aizvadīta mierīgi pie Rīgas pils ugunsdzēsēju palīdzība uzliesmojošo svecīšu dēļ bija nepieciešama trīs reizes, pēdējais izsaukums bija pat

plkst.0.47, kad arvien bija vērojama cilvēku plūsma, kas vēlējas novietot sveces pie sienas,

informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Tāpat VUGD darbinieki vienu reizi bija izsaukti pie Brīvības pieminekļa, jo arī tur bija uzliesmojošas svecītes.

VUGD sacīja, ka diemžēl

cilvēki nav ievērojuši ieteikumu Lāčplēša dienas pasākumiem paredzētajās vietās nest svecītes bez plastmasas trauciņiem,

līdz ar to minētās četras reizes ir veidojušās situācijas ar nelieliem uzliesmojumu gadījumiem.

Tāpat pēdējais izsaukums pie Rīgas pils sienas bijis plkst.0.47 un pat tad VUGD novērojis, ka cilvēki arvien turpina nākt pie Rīgas pils, lai tur novietotu svecītes.

Jau ziņots, ka tūkstošiem cilvēku vakar bija pulcējušies Rīgas centrā, 11.novembra krastmalā un tās apkārtnē, lai Lāčplēša dienā pieminētu un izrādītu cieņu neatkarīgās Latvijas armijas karavīriem, kas izcīnīja uzvaru pār tā saukto Bermonta karaspēku 1919.gada 11.novembrī.

Kā novēroja aģentūra LETA, krastmalā bija pulcējušies vairāki tūkstoši cilvēku, kuri pie Rīgas pils sienas novietoja svecītes.

Visa Rīgas pils siena bija noklāta svecītēm, tāpēc cilvēki tās novietoja arī sienas tuvumā un pie Daugavas.

Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem šoreiz netika vērojami negadījumi, kad sveces kūstot izraisa uzliesmojumus, tomēr tuvumā dežurēja ugunsdzēsēji, savukārt par drošību rūpējas policijas darbinieki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu