«airBaltic» biļešu rezervāciju skaits Igaunijā trīskāršojies

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Pēdējo četru dienu laikā Latvijas aviokompānijas «airBaltic» pārdoto biļešu skaits Igaunijā trīskāršojies, ņemot vērā vietējā pārvadātājā aiziešanu no tirgus, informēja uzņēmumā.

«airBaltic» turpināšot piedāvāt vairāk maršrutu un darīšot visu iespējamo, lai palīdzētu pasažieriem, kurus ietekmējusi Igaunijas aviokompānijas darbības pārtraukšana.

«airBaltic» komercdirektors Kristofs Vjate skaidro, ka «airBaltic» piedāvā zemākas cenas salīdzinājumā ar risinājumu, kuru igauņi izmanto patlaban. «Mēs esam pateicīgi Igaunijas klientiem, kuri izvēlas «airBaltic«. Priecājamies redzēt, ka mūsu pārdoto biļešu skaits ir trīskāršojies pēdējo četru dienu laikā salīdzinājumā ar šo pašu laika periodu pērn. Mēs stiprināsim mūsu pakalpojumus Igaunijā, piedāvājot ievērojami vairāk tiešo lidojumu «airBaltic» biznesa plāna «Horizon 2021» ietvaros, ko atbalstījis mūsu jaunais investors,» skaidro Vjate.

Visiem pasažieriem ar «Estonian Air» biļetēm «airBaltic» piedāvā īpašas cenas lidojumiem, kurus var rezervēt lidsabiedrības zvanu centrā.

Šovasar «airBaltic» jau informēja par jauno biznesa plānu «Horizon 2021», kura mērķis ir ievērojami uzlabot savienojamību visā Baltijas reģionā. «airBaltic» mērķis nākamajiem pieciem gadiem ir nodrošināt 11 tiešos lidojumus no Tallinas un Viļņas, kā arī vairāk nekā 60 tiešos maršrutus no Rīgas. Pakalpojumu stiprināšana Baltijas jūras reģionā arī prasīs tuvākajos gados rūpīgi izvērtēt «airBaltic» floti, it īpaši reģionālās lidmašīnas.

AS «Air Baltic Corporation» ir dibināta 1995.gadā. Galvenais akcionārs ir Latvijas valsts ar 99,8% akciju.

Kā ziņots, Eiropas Komisija (EK) pēc padziļinātas izmeklēšanas nolēmusi, ka Igaunijas sniegtais atbalsts aviokompānijai «Estonian Air» devis tai neattaisnotu pārsvaru pār konkurentiem, pārkāpjot Eiropas Savienības (ES) valsts palīdzības noteikumus, teikts sestdien publicētā EK lēmumā.

«Estonian Air» tādējādi ir jāatmaksā jau saņemtais valsts finansējums, kas saskaņā ar EK rīcībā esošo informāciju ir aptuveni 85 miljoni eiro plus procenti, un tā nevar saņemt papildus paredzētos 40 miljonus eiro restrukturizācijai. Tikmēr «Estonian Air» vadība pēc EK lēmuma publicēšanas paziņoja, ka pārtrauc visu savu uzņēmējdarbību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu