VNĪ aicina iedzīvotājus Lāčplēša dienā svecītes izvietot uz speciālas režģu sienas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Lai ar sveķiem un sodrējiem nesabojātu Rīgas pils mūra sienas, 11.novembra krastmalā pie mūra sienām uzstādīti nerūsējošā tērauda režģi, kur VAS «Valsts nekustamie īpašumi» (VNĪ) aicina iedzīvotājus izvietot svecītes Lāčplēša dienā, informēja VNĪ pārstāvis Arnis Blodons.

Patlaban 11.novembra krastmalā nerūsējošā tērauda konstrukcija jau ir uzstādīta un piestiprināta pie Rīgas pils mūra.

«Tā ir noņemama konstrukcija, kura tiks izmantota Lāčplēša dienā, lai Rīgas pils vēsturisko mūri pasargātu no nokvēpšanas un termiskās iedarbības. Latvijas iedzīvotāji ir aicināti likt svētku svecītes uz šīs tērauda konstrukcijas platformas izvirzījumiem. Lai svētki izdotos un mūris neciestu, lūgums svecītes nelikt uz ietves, bet izmantot tam paredzēto aizsargkonstrukciju,» sacīja Blodons.

Režģu sienai paredzēti 175 posmi, tās garums ir 184 metri, bet platums - viens metrs. Viens sienas solis (augstums ar pakāpieniem) ir 1050 milimetri. Būs iespējams izvietot 60 svecītes posmā jeb 10 500 svecītes kopumā pa visu sienu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu