LDz vadītāja amatam personīgi piesakās 22 pretendenti

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Satiksmes ministirjas (SM) izsludinātajā konkursā uz valsts uzņēmuma «Latvijas Dzelzceļš» (LDz) valdes priekšsēdētāja amatu personīgi pieteikušies 22 amata kandidāti, aģentūrai BNS pavēstīja jaunā LDz vadītāja meklēšanai piesaistītās personāla atlases kompānijas «Executive Search Baltics», kas strādā ar zīmolu «Amrop» partneris Viesturs Lieģis.

Viņš informēja, ka 2.novembrī nominācijas komitejas, kura izvērtē amata pretendentus, sēdē «Amrop» iepazīstināja ar kandidātu garo sarakstu, kas tapis pēc tirgus izpētes un potenciālo kandidātu informācijas analīzes. «Profesionāļu vidū, kurus kompānija rosina izskatīt atlases procesā, ir pretendenti, kuri amata konkursam pieteikušies, atsaucoties vakances sludinājumam un pretendenti, kurus tirgus izpētes procesā par atbilstošiem atzinuši «Amrop» personāla atlases eksperti. Vakancei personīgi pieteikušies 22 amata kandidāti,» sacīja Lieģis.

Atbilstoši personāla atlases procesam tuvāko nedēļu laikā «Amrop» uzrunās atbilstošākos kandidātus, veiks kandidātu intervijas un novērtēšanu. Procesa noslegumā «Amrop» identificēs kvalificētāko kandidātu loku un nodos izvērtēšanai nominācijas komitejā . Plānots, ka LDz valdes priekšsēdētāja amata kandidāts tiks izvēlēts līdz nākamā gada februārim.

«Tuvākajās nedēļās uzrunāsim augstas klases profesionāļus, kuru līdzšinējā darbība, pieredze un kompetences ir atbilstošas izvirzītajām prasībām LDz valdes priekšsēdētāja amata kandidātiem. Kandidāti tiks vērtēti vienlīdzīgi, saskaņā ar precīzi izstrādātu, strukturētu vērtēšanas procedūru. Lai varētu piesaistīt un veikt pārrunas ar pēc iespējas plašāku atbilstošo kandidātu loku, saskaņā ar labāko pasaules praksi personāla atlasē, visām projektā iesaistītajām pusēm ir saistoša konfidencialitātes atruna,» teica Lieģis.

Nominācijas komitejā darbojas Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektore Līga Meņģelsone, Pārresoru koordinācijas centra vadītājs Pēteris Vilks un Latvijas Dzelzceļnieku un satiksmes nozares arodbiedrība priekšsēdētājs Savelijs Semjonovs. Nominācijas komiteju vada SM valsts sekretāra vietniece un LDz kapitāldaļu turētāja Džineta Innusa.

Aģentūra BNS jau rakstīja, ka SM izsludināja konkursu uz LDz valdes priekšsēdētāja amatu pēc tam, kad ilggadējais uzņēmuma vadītājs Uģis Magonis tika atlaists saistībā ar aizdomām par kukuļņemšanu.

No LDz vadītāja amata pretendenta tiek prasīta akadēmiskā augstākā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība finansēs, uzņēmējdarbības, ekonomikas, vadībzinātnes, tiesību zinātnes, inženierzinātnes vai eksakto zinātņu jomā, vismaz trīs gadu pieredze liela uzņēmuma vai organizācijas izpildvadībā.

Tāpat kandidātam jāpiemīt pieredzei lielu un sarežģītu komandu vadībā, liela mēroga pārmaiņu projektu iniciēšanā, īstenošanā un vadīšanā un izpratnei par transporta loģistikas nozares darbības principiem. Pretendentam arī jāpiemīt augstai ētikas standartu izpratnei, godīgumam un nevainojamai reputācijai

Pašlaik LDz valdē strādā Edvīns Bērziņš, Ēriks Šmuksts un Aivars Strakšas, kurš ir uzņēmuma valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs.

LDz pieder valstij. Tā koncerns nodarbojas ar kravu pārvadājumiem pa dzelzceļu un uztur infrastruktūru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu