Maskavas valdības ministrs: mums ir ļoti svarīgi saglabāt labas attiecības ar Rīgu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mums ir ļoti svarīgi saglabāt labas attiecības ar Rīgu, ceturtdien pēc tikšanās ar Rīgas mēru Nilu Ušakovu uzsvēra Maskavas valdības ministrs Sergejs Čerjomins, kurš Rīgā viesojas Maskavas dienu ietvaros.

Viņš teica, ka sadarbībai starp abām pašvaldībām jāattīsta visās jomās, tostarp ekoloģijas, transporta un ekonomikas jomās. Tāpat arī jāorganizē pieredzes apmaiņa kultūras un sporta jomā, īstenojot skolēnu apmaiņas braucienus.

Maskavas valdības ministrs arī norādīja, ka, saglabājot labas attiecības, pašvaldības var mācīties viena no otras. Kā aktuālākos jautājumus Čerjomins minēja autostāvvietas, velojoslas un pilsētas parku attīstību.

Ušakovs savukārt pavēstīja, ka attiecības starp Eiropu un Krieviju ir krīzes stāvoklī, bet Rīgas pašvaldības ieskatā ir «ārkārtīgi svarīgi saglabāt draudzīgas attiecības starp pilsētām, jo tad, kad krīze beigsies un kad atcels sankcijas, tad mums vajadzēs konkurēt ar Lietuvu, Poliju un citām Eiropas valstīm par Maskavas tirgu».

«Mēs gribam būt pirmie, kas atgriezīsies šajā tirgū,» sacīja Rīgas mērs.

Viņš informēja, ka, turpinot sadarbību, nākamgad Sanktpēterburgā notiks Rīgas dienas.

Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs norādīja, ka tieši labu attiecību saglabāšana ātrāk izbeigs krīzi starp Eiropu un Krieviju. Viņš pauda cerību, ka Maskavas dienas Rīgā ļaus pārliecināties, ka paveras jaunas sadarbības iespējas Rīgai ar Maskavu un Krieviju, kā arī visai Latvijai kopumā.

Jau vēstīts, ka Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs ceturtdien Maskavas dienu ietvaros tiekas ar Maskavas valdības ministru Sergeju Čerjominu un delegāciju.

Savukārt piektdien, 30.oktobrī, Rātsnamā notiks lietišķais forums «Maskava-Rīga 2015. Jaunas izaugsmes iespējas», ko atklās Ušakovs, Čerjomins un Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs.

Atklāšanas ceremonijas beigās tiks parakstīta Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras un Maskavas Tirdzniecības un rūpniecības kameras Vienošanās par sadarbību. Forumā un apaļā galda diskusijās piedalīsies abu pašvaldību pārstāvji un dažādu nozaru uzņēmēji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu