Latvijas lielākais ķirbis šogad izaudzēts Dagdas novadā - 165,5 kilogrami!

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Desmitajā Latvijas lielākā ķirbja čempionātā par lielāko atzīts 165,5 kilogramus smags ķirbis, ko izaudzējusi Inna Kozlovska Dagdas novada Jaunokras pagastā, informēja čempionāta rīkotājas SIA «Maxima Latvija» pārstāvis Jānis Beseris.

Šī gada čempionam piekāpās otrās vietas ieguvējs Gatis Badovskis no Skrundas ar 157,5 kilogramus smagu ķirbi, bet trešo vietu ieņēma Daina Badovska ar 155 kilogramus smago ķirbi.

Šogad konkursam pieteiktie dižķirbji nākuši no Skrundas, Jaunokras, Carnikavas, Ādažiem, kā arī citām Latvijas pilsētām un novadiem.

Pēc uzvarētāju paziņošanas un svinīgās apbalvošanas

milzu ķirbis tika piešķirts kā kārums launagā Rīgas Zooloģiskā dārza skudrulāčiem Larijam un Mērijai un Amūras tīģeriem Toram un Odinam.

Savukārt raženākā ķirbja īpašniece balvā saņēma dāvanu karti pirkumiem «Maxima Latvija» veikalos 350 eiro vērtībā, bet otrās un trešās vietas ieguvēji - attiecīgi dāvanu kartes 220 un 150 eiro vērtībā.

Visu desmit finālā iekļuvušo ķirbju īpašniekiem tika piešķirtas dāvanu kartes 70 eiro vērtībā. Šogad Latvijas lielākā ķirbja čempionātā tika pasniegtas saldas balvas arī tām ģimenēm, kuras čempionātā piedalās visilgāk - Badovsku ģimenei no Skrundas un Kozlovsku ģimenei no Dagdas novada Jaunokras.

Kā ziņots, lielākos ķirbjus šodien noteica Rīgas Zooloģiskajā dārzā.

Latvijas lielākā ķirbja čempionāta fināla laikā noskaidroti un apbalvoti arī labāko darbu autori bērnu vizuālās mākslas konkursā «Karaliskās dārza ogas pārvērtības», kurā piedalījās Bolderājas Mūzikas un mākslas skolas un Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolas Mazās skolas bērni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu