Prokurors vēlas Karadžičam mūža ieslodzījumu (3)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ANO Starptautiskā kriminālnoziegumu tribunāla bijušajai Dienvidslāvijai (ICTY) prokurors vēlas mūža ieslodzījuma piespriešanu Bosnijas serbu kara gadu līderim Radovanam Karadžičam.

«Mūža ieslodzījums ir vienīgais atbilstošais spriedums,» teikts piektdien publicētā prokurora beidzamajā kopsavilkumā par prāvu, pirms pirmdien sāksies noslēguma argumentu izklāstīšana tiesā.

«Viņa vadībā un uzraudzībā Karadžiča padotie un kolaboracionisti izraidīja, nogalināja, spīdzināja un citādi darīja pāri simtiem tūkstošiem musulmaņu un horvātu,» norādīja apsūdzības puse. «Šo noziedzīgo kampaņu apmērs un mērogs ir milzīgs.»

69 gadus vecajam Karadžičam izvirzītas 11 apsūdzības genocīdā, kara noziegumos un noziegumos pret cilvēci, tostarp viņš apsūdzēts par slaktiņu Srebrenicā, kura laikā serbu spēki noslepkavoja 8000 Bosnijas musulmaņu vīriešu un zēnu, kas tika apbedīti slepenos masu kapos.

Kopumā Bosnijas pilsoņkara laikā no 1992. līdz 1995.gadam gāja bojā 100 000 cilvēku, bet 2,2 miljoni bija spiesti pamest savas dzīvesvietas.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu