Lielbritānijā sākas starppartiju kampaņa par izstāšanos no ES

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Ceturtdien tika sākta Lielbritānijas starppartiju apvienotā kampaņa par izstāšanos no Eiropas Savienības (ES), kuru atbalsta trīs ietekmīgi politisko kampaņu ziedotāji.

Kā savā tīmekļa vietnē vēsta kampaņas «Balso par aiziešanu!» organizatori, tajā iesaistīti dažādu partiju pārstāvji, tostarp premjerministra Deivida Kemerona vadītie konservatīvie, opozīcijā esošie leiboristi un eiroskeptiķu Apvienotās Karalistes Neatkarības partijas (UKIP) aktīvisti.

«Es balsošu par aiziešanu, lai mēs varētu pielikt punktu ES tiesību prioritātei un britu sabiedrība varētu atgūt kontroli» pār savu valsti, teikts paziņojumā, kuru izplatījis Duglass Kārsvels, kurš līdz 2014.gadam pārstāvēja torijus, bet pēc tam kļuva par pirmo UKIP pārstāvi Vestminsterā.

«Es vēlos redzēt kampaņu, kas apvieno tos no visas Apvienotās Karalistes, kuri vēlas atgūt britu parlamenta kontroli pār mūsu valsts likumiem,» savukārt paziņojusi Keita Hoja, kas ir leiboristu atsevišķās kampaņas līdzpriekšsēdētāja.

Kampaņa «Balso par aiziešanu!» apgalvo, ka piesaistījusi jau daudzus biznesa pasaules līderus, norādot ka trīs tās kases turētāji ir iepriekš ziedojuši ievērojamas summas politiskām kampaņām.

Bijušais toriju kasieris un baņķieris Pīters Kradess konservatīvajiem iepriekš ziedojis simtiem tūkstošiem mārciņu, kamēr televīzijas tirdzniecības magnāts Džons Milss bijis viens no ietekmīgākajiem leiboristu ziedotājiem.

Savukārt trešais kampaņas kasieris uzņēmējs Stjuarts Vīlers simtiem tūkstošus mārciņu savulaik atvēlējis UKIP.

Kā ziņots, Kemerons ir apsolījis līdz 2017.gada beigām sarīkot referendumu par turpmāko Lielbritānijas dalību ES.

Lai gan vairums britu joprojām atbalsta palikšanu bloka sastāvā, pēdējā laikā aptaujas liecina, ka ES atbalstītāju pārsvars sarūk.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu