Deputāts Kalniņš: Krievijas lēmums par karaspēka izmantošanu Sīrijā varētu tikai saasināt konfliktu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Krievijas parlamenta lēmums atļaut izmantot karaspēku Sīrijā nekādu labumu attiecībā uz situācijas uzlabošanu nenesīs, uzskata Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Ēriks Kalniņš (V).

Viņš norādīja, ka šāds vienpusējs solis no Krievijas puses varētu tikai saasināt konfliktu un tā vietā Krievijai ir iespēja sadarboties ar Eiropas valstīm un citām iesaistītajām pusēm jau pašlaik īstenotajā cīņā pret ISIS.

Kalniņš neprognozēja, vai šāds pavērsiens palielinās bēgļu plūsmu, jo jau pašlaik valstī norisinās karadarbība.

Ārlietu komisija plāno vienoties par tikšanās rīkošanu ar ASV vēstnieci Latvijā Nensiju Petitu 14.oktobrī, lai cita starpā pārrunātu arī situāciju Sīrijā.

Kā ziņots, Krievijas parlamenta augšpalāta trešdien atbalstīja prezidenta Vladimira Putina lūgumu par Krievijas karaspēka izmantošanu Sīrijā.

Prezidenta administrācijas vadītājs Sergejs Ivanovs gan pavēstīja, ka pilnvarojums paredz vienīgi gaisa spēku izmantošanu un sauszemes spēki karadarbībā Sīrijā netikšot iesaistīti.

Ivanovs norādīja, ka lēmums pieņemts, pamatojoties uz Sīrijas prezidenta Bašara al Asada lūgumu sniegt militāro palīdzību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu