Lielajā ģildē apšaubāma rakstura pasākumi: sola dziedināšanu un vilina ziedot

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas Lielajā ģildē «dievkalpojumus» sākusi noturēt «evaņģēlija kristiešu draudze» «Dieva valstība», kas savos pasākumos sola cilvēku dziedināšanu no neārstējamām kaitēm, vienlaikus aktīvi mudinot cilvēkus ziedot pēc iespējas vairāk naudas, raksta «Diena».

«»Dodiet, un jums taps dots» vai arī «ar kādu mēru jūs mērojat, ar tādu arī jums taps atmērīts«. Tieši ar šiem vārdiem Jēzus domā ziedojumus. Dodiet savus ziedojums nevis tāpat vien, bet tā, lai Dievs izdarītu neiespējamo jūsu ģimenē. Jūs parādīsiet savu ticību nevis ar vārdiem, bet ar savu rīcību ziedojumu formā,» laikraksta apmeklētajā pasākumā pēc dziedināšanas seansa aicinājis tā vadītājs, «ar kādu mēru jūs mērojat, ar tādu arī jums taps atmērīts. Ziedojums parāda jūsu attieksmi. Bieži daudzi cilvēki iet uz baznīcu, un ko viņi ziedo? Atlikumu, ko saņēmuši veikalā. Lūk, tāda ir viņu attieksme pret Dievu!»

Ēka, kurā pasākums norisinājās, pieder Valsts nekustamajiem īpašumiem (VNĪ), kas saistībā ar konkrētā īpašuma apsaimniekošanu un lietošanu ir noslēdzis līgumu ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri (LNSO). «VNĪ nav pienākums saskaņot atsevišķi katru sabiedrisko vai publisko pasākumu, kas ir LNSO pamatdarbība,» sacījis VNĪ pārstāvis Arnis Blodons.

Savukārt LNSO pārstāve Agnese Tauriņa norādījusi, ka telpu iznomāšanas noteikumi nosaka prasības pret iznomātāja juridisko statusu, bet pasākuma norises scenārijs netiek prasīts. «Ja liegsim kādam nomniekam iespēju nomāt telpas, kā argumentu minot pasākuma scenārija neatbilstību ētikas vai kādām citām normām, mums būtu jānodrošina kritēriju kopums, pēc kura veicam pasākuma atbilstības izvērtējumu, taču to nevaram uzņemties,» teikusi Tauriņa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu