Kaimiņš uz Saeimu iešot ar kameru un filmēšot, kā tiek pieņemti lēmumi (451)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Aktieris un raidījuma «Suņu būda» vadītājs Artuss Kaimiņš šovakar viesojās sabiedriskās televīzijas raidījumā «1:1». Tajā viņš paziņoja, ka ir apņēmies atmaskot Saeimas deputātus un ievēlēšanas gadījumā uz valdības māju ņemšot līdzi videokameru, lai nofilmētu, kā aizkulisēs tiek pieņemti lēmumi. Viņš arī pavēstīja, ka zinot, kā lēmumu pieņemšana notiek - tiekot vilkti sērkociņi.

Par interviju gan pašu raidījumu būtu grūti nosaukt - raidījuma vadītājas Ingas Spriņģes mēģinājumi sarunu ievirzīt plānotajā gultnē reti vainagojās panākumiem, jo Artusa runas plūdus pārtraukt lielākoties neizdevās. Intervijā ar žurnālisti Ingu Spriņģi Kaimiņš demonstrēja visai vājas klausīšanās prasmes, arī pats atzīstot, ka ne vienmēr klausās, ko žurnāliste viņam saka. Viņš bieži pārtrauca raidījuma vadītājas sakāmo ar neapturamiem runas plūdiem, un uz žurnālistes jautājumiem atbildēja ar pretjautājumiem, nekautrējoties iztirzāt arī viņas vīra darba gaitas, tādējādi teju visu laiku starp žurnālisti un studijas viesi notika nemitīga cīņa par raidījuma vadību.

Spriņģe mēģināja noskaidrot, vai Kaimiņš, kurš regulāri «ierāda vietu» redzamiem politiķiem un sabiedrībā pazīstamiem cilvēkiem, nereti tos arī pazemojot, pats nerīkojas līdzīgi. Viņa norādīja, ka Kaimiņš, formāli apejot likumu, savā raidījumā reklamē alkohola lietošanu un izmanto to kā platformu savai vēlēšanu kampaņai.

Artuss Kaimiņš savukārt paziņoja, ka nav žurnālists un ka viņa mērķis ir pamodināt sabiedrībā veselo saprātu un pārtraukt «batonu spraušanu» cilvēkiem ausīs. Viņš arī pavēstīja - «Ja sabiedriskā televīzija savu pienākumu pildītu labi, «Suņu būdas» nebūtu». Viņaprāt, lamāties raidījuma laikā nav sabiedrisko normu pārkāpums, jo šīs normas vienmēr mainās, plūst un attīstās. «Tas, ka esam stagnējuši un neatļaujamies šādu runu, ir kļūda,» paziņoja Kaimiņš, kurš uzskata, ka «Suņu būdā» viņam beidzot izdevies Latvijā realizēt īstu «hard talk».

Artuss vairākkārt uzsvēra, ka pats nekad nemelo un ir ļoti godīgs, tomēr uz jautājumu, vai zvērināts advokāts Aldis Gobzems viņam palīdz vākt faktus «Suņu būdas» raidījumiem, Kaimiņš to vispirms noliedza, bet vēlāk izvairīgi izmeta: «Varbūt vienreiz ir palīdzējis, varbūt trīsreiz».

Raidījums izraisījis viedokļu vētru tviterī - daži pārmeta Artusam tukšvārdību un salīdzināja ar izbijušo Latvijas politiķi Juri Dobeli vai skandalozo Krievijas valstsvīru Vladimiru Žirinovski, citi savukārt uzticīgi atbalstīja, solot par viņu atdot balsi 4.oktobrī gaidāmajās vēlēšanās.

Komentāri (451)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu