Āboli skaistumam un veselībai (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Āboli ir bagāti ar vitamīniem un minerālvielām - vairāk nekā 50 dažādu vērtīgu vielu, no kurām svarīgākās ir vitamīni A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, kalcijs, dzelzs, magnijs. Ābolos esošās vielas pazemina holesterīna līmeni asinīs, regulē asinsspiedienu un uzlabo sirdsdarbību. Āboli palielina arī organisma aizsargspēju pret dažādām slimībām un uzlabo aknu un zarnu trakta darbību, palīdz organismam attīrīties no dažādiem sārņiem un uzlabo ādas izskatu.

Āboli mazina pārlieku apetīti, tāpēc ne velti ir vairākas diētas, kas ietver tieši ābolu ēšanu. Āboli ir ne tikai garšīgi, bet arī neiet labumā.

No āboliem var pagatavot arī lieliskus skaistumkopšanas līdzekļus.

Ābolu – auzu pārslu skrubis

Pēc šā skrubja lietošanas āda ir maiga un gluda, nav vajadzīgs nekāds krēms.

Skrubja pagatavošanai būs nepieciešamas auzu pārslas, kukurūzas milti, āboli un medus kā saistviela.

Aptuveni 4 saujas auzu pārslu nedaudz sasmalcina kafijas dzirnaviņās, pievieno divas tējkarotes kukurūzas miltu. Divus ābolus nomizo un sagriež gabaliņos, sablenderē putriņā, iemaisa auzu pārslās un kukurūzas miltos, pievieno divas ēdamkarotes medus.

Visu samaisa, un skrubis gatavs lietošanai.

Foto: PantherMedia/ScanPix

Dzersim ābolu sulu

Ābolu sula noteikti ir viena no visā pasaulē biežāk lietotajām sulām, ko dzer gan tīrā veidā, gan dažādos kokteiļos. Veselīga, protams, ir tikai dabīga, no pašmāju dārzā audzētiem āboliem spiesta sula. Izrādās, ābolu sula ne tikai lieliski garšo, bet arī ārstē dažādas slimības, piemēram, hepatītu un hronisku holecistītu, dažādas kuņģa – zarnu trakta slimības, aterosklerozi, novērš vielmaiņas traucējumus, stiprina sirds-asinsvadu sistēmu. Ābolu sulas sastāvā ir dzelzs un pektīnvielas, kas pazemina holesterīna līmeni asinīs. Āboli nogatavošanās gaitā bagātīgi uzkrāj C vitamīnu, savukārt organiskās skābes novērš kaitīgu fermentu un patogēnu baktēriju koloniju veidošanos kuņģī. Ābolos ir arī kālijs, kas labvēlīgi ietekmē sirds muskuli, un magnijs, fosfors un kalcijs, kuri savienojumos ar miecvielām novērš urīnakmeņu veidošanos un sāļu nogulsnēšanos organismā.

Slimojot ar aterosklerozi, hipertonisko slimību, aptaukošanos, žultspūšļa slimībām, intensīvas terapijas kurss ilgst 12 dienas: katru dienu dzer pa ½ glāzei sulas 15 – 30 minūtes pirms ēšanas.

Ārstnieciskās īpašības

Izvada no organisma sārņus un toksīnus. Ābolu sulai ir brīnumainas spējas veicināt nierakmeņu izvadīšanu no organisma, tā ir teicams urīndzenošs un žultsdzenošs līdzeklis.

Novērš sirds saslimšanas. Ābolu sulā esošie komponenti paātrina holesterīna oksidēšanās procesus, tādējādi kavējot aterosklerotisko pangu veidošanos artērijās.

Efektīvs līdzeklis plaušu slimību ārstēšanai. Jālieto, bieži slimojot ar bronhītu, kā arī ieteicama rūdītiem smēķētājiem. Izdzerot puslitru glāzes ābolu sulas dienā, uzlabosies elpošanas orgānu darbība.

Ieteicama lielas garīgās slodzes gadījumos. Sulā esošās organiskās skābes traucē asinīs un audu šķidrumā uzkrāties skābajiem vielmaiņas produktiem, kas lielas garīgas piepūles dēļ tiek izmesti smadzenēs.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu