Kemerons, Olands: Sīrijas politiskais process ir jāatdzīvina

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kemerons un Francijas prezidents Fransuā Olands ir vienisprātis, ka Sīrijas politiskais process ir jāatdzīvina, otrdien paziņoja Olandam tuvs informācijas avots.

Tikšanās gaitā Kemerona lauku rezidencē Čekersā abi līderi «apliecināja vienprātību, ka ir nepieciešams atdzīvināt politisko procesu» Sīrijā, sacīja avots Olanda delegācijā.

«Abi līderi diskutēja par to, ka liela daļa atbildes uz bēgļu krīzi ir situācijas atrisinājums Sīrijā,» sacīja Kemerona biroja preses sekretārs.

Eiropadomes sanāksmei trešdien būtu jāfokusējas uz «palīdzības palielināšanu Sīrijas kaimiņvalstīm, lai vairāk bēgļu varētu palikt tur», viņš piebilda.

«Eiropas Savienības valstīm ir jādara vairāk, lai sūtītu atpakaļ uz viņu izcelsmes valstīm imigrantus, kuriem nav pamatotu prasību uz patvērumu,» sacīja Kemerona preses sekretārs.

Sīrijā kopš 2011.gada notiek pilsoņkarš, kurā pret valdību cīnās sašķeltās bruņotās opozīcijas grupējumi un ekstrēmistu organizācijas, tādas kā «Islāma valsts» un ar «Al Qaeda» saistītā «Al Nusra». Atbilstoši ANO datiem kopš karadarbības sākuma Sīrijā dzīvību zaudējuši vairāk nekā 240 000 cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu