Apple pastiprinās mākoņpakalpojuma iCloud drošību

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: KIMIHIRO HOSHINO / AFP

Tehnoloģiju gigants «Apple» pastiprinās mākoņpakalpojumu servera «iCloud» drošību, reaģējot uz slavenību privāto fotogrāfiju nozagšanu no «iCloud» kontiem.

«Apple» vadītājs Tims Kuks laikrakstam «Wall Street Journal» atkārtoti uzstāja, ka «iCloud» drošības sistēmā nav nepilnību un slavenību fotogrāfijām piekļūts, uzminot vai izvilinot viņu kontu paroles.

Taču, reaģējot uz bezprecedenta slavenību privāto fotoattēlu noplūšanu, «Apple» mākoņpakalpojumam ieviesīs papildu drošības pasākumus.

«Kad es paveros no malas uz šo briesmīgo notikumu un padomāju, ko mēs vēl varējām izdarīt, es domāju par lielāku informētību,» sacīja Kuks.

«Es domāju, ka mēs esam atbildīgi par papildu brīdinājumiem. Tas nebūt nav inženiertehnisks jautājums,» norādīja «Apple» vadītājs.

«Apple» plāno ieviest papildu paziņojumus un e-pasta brīdinājumus, kas tiks nosūtīti mākoņpakalpojumu servera «iCloud» lietotājiem, kad kāds mēģina izmainīt viņu konta paroli. Brīdinājums tiks arī nosūtīts katru reizi, kad lietotāja «iCloud» kontam pieslēgsies jauna ierīce.

«Apple» plāno jauno sistēmu ieviest nākamo divu nedēļu laikā.

Kā jau ziņots, 31.augustā internetā tika nopludināti aptuveni 20 slavenību privātie kailfoto. Cietušo vidū bija amerikāņu aktrise Dženifera Lorensa, modele Keita Aptone, dziedātājas Ariana Grande un Selēna Gomesa, kā arī citas pazīstamas sievietes.

Attēli tika publicēti vietnē «4chan». To publiskotājs sevi dēvē par «kolekcionāru», nevis hakeri. Viņš sacīja, ka gatavojoties publiskot vēl citus slavenību attēlus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu