Kemerons sāk otro sarunu raundu par reformām ES

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānijas premjerministram Deividam Kemeronam otrdien plānota tikšanās ar Francijas prezidentu Fransuā Olandu, turpinot otro sarunu raundu ar Eiropas Savienības (ES) līderiem par reformām blokā pirms plānotā referenduma par Apvienotās Karalistes turpmāko dalību ES.

Līdzīga saruna Kemeronam pirmdien bija ar Dānijas premjerministru Larsu Leki Rasmusenu, atklāja Kemerona birojs.

Jau vēstīts, ka Lielbritānijas premjerministrs ir apsolījis panākt sarunās ar Briseli un citām dalībvalstīm Lielbritānijas dalības nosacījumu maiņu un virzīt uz priekšu reformas ES, bet pēc tam līdz 2017.gada beigām sarīkot referendumu par valsts turpmāko dalību blokā.

Britu premjers ir atteicies atklāt visas prasības, ko gatavojas likt priekšā pārējiem ES līderiem, bet uzsvēris, ka obligāta prasība būs sociālo pabalstu sistēmas maiņa, lai samazinātu imigrācijas apjomus.

Kemerona birojs atklāja, ka sarunā ar Rasmusenu britu premjers norādījis četras jomas, kurās Londona vēlas reformas: konkurētspēja, suverenitāte, sociālā drošība un ekonomiskā vadība.

Pēc sarunām Eiropadomē jūnijā, kas sekoja Kemerona pirmajam sarunu raundam ar ES līderiem, viņš pavēstīja, ka panākts «nozīmīgs progress».

Rasmusens pēc tikšanās ar Kemeronu sacīja, ka vēlas atbalstīt Lielbritāniju un abām valstīm ir līdzīgi mērķi daudzās jomās.

Dānijas premjers apliecināja, ka atbalsta elastīgu Eiropu un pārmaiņas, lai dotu visām ES valstīm lielāku kontroli pār piekļuvi sociālajiem pabalstiem.

Kemerons ar Rasmusenu apsprieda arī nelegālo imigrantu krīzi, ko pirmdien telefonsarunā pārrunāja arī ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli.

Merkele un Kemerons ir vienisprātis, ka trešdien plānotajam ES līderu samitam būtu jābūt iespējai apsvērt plašāku pieeju šai krīzei, sevišķi, kā palīdzēt Sīrijas kaimiņvalstīm tik galā ar bēgļu pieplūdumu.

Kemerons nelegālo imigrantu krīzi plāno apspriest arī ar Olandu, kurš ieradies vizītē Lielbritānijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu