Serbija «nespēj tikt galā» ar imigrantiem

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Serbija otrdien paziņoja, ka nespēj tikt galā ar lielo nelegālo imigrantu skaitu, kas pulcējas pie slēgtās Ungārijas robežas, un aicināja Eiropas Savienību (ES) atrisināt samilzušo krīzi.

«Tā ES ir nopietna krīze, kura tai ir nopietni un ar skaidru plānu jārisina,» reportieriem Prāgā norādīja Serbijas ārlietu ministrs Ivica Dačičs.

«Ideja atgriezt visus imigrantus Serbijā, kur ieplūst citi no Grieķijas un Maķedonijas, ir nepieņemama, jo tad mēs kļūsim par ierašanās centru,» pēc tikšanās ar Čehijas ārlietu ministru Lubomiru Zaorāleku uzsvēra Dačičs.

«Mēs gribētu piedalīties problēmas risināšanā, taču tas nedrīkst mums kaitēt,» piebilda ministrs. «Serbija ar to nevar tikt galā.»

Ungārija paziņojusi, ka tie nelegālie imigranti, kuru patvēruma pieprasījumi tiks noraidīti, tiks sūtīti atpakaļ uz Serbiju.

«Mūsu valsti šķērsojuši 140 000 imigrantu, un tikai 550 pieprasījuši patvērumu Serbijā. Visi pārējie vēlas nonākt Rietumeiropā,»

uzsvēra Dačičs.

Viņš piebilda, ka

Serbija jau uzņēmusi simtiem tūkstošu bēgļu no Horvātijas un Kosovas Balkānu konfliktu laikā.

Kā ziņots, Ungārija otrdien pilnībā slēdza nelegālajiem imigrantiem robežu ar Serbiju, šādi apgrūtinot iekļūšanu valstī tūkstošiem bēgļu, kas sapulcējušies pie robežas.

Divos apgabalos, kas robežojas ar Serbiju, Ungārija izsludinājusi ārkārtas stāvokli.

Pierobežā jau veikti pirmie aresti, piemērojot jaunās likuma normas, kas paredz kriminālatbildību par nelegālu robežas šķērsošanu un robežžoga bojāšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu