Pēc Ungārijas robežas slēgšanas par imigrantu pieplūdumu bažījas Horvātija

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc Ungārijas un Serbijas robežas slēgšanas lielu nelegālo imigrantu pieplūdumu, visticamāk, piedzīvos Horvātija, otrdien atzina iekšlietu ministrijas amatpersona, atgādinot, ka reģionā joprojām ir daudz karalaika mīnu.

«Tā ir pārplūdes sistēma... Ja viņi [imigranti] nevar kaut kur doties, ir reāla iespēja, ka viņi dosies mūsu virzienā,» sacīja Iekšlietu ministrijas robežas administrācijas vadītājs Zlatko Sokolars.

Līdz šim situācija uz 325 kilometrus garās robežas ar Serbiju - gandrīz puse no tās iet gar Donavas upi - bijusi mierīga un nav reģistrēti mēģinājumi nelegāli šķērsot robežu, atzina amatpersona.

Horvātija uz robežu nosūtījusi apmēram 6000 robežpolicijas pārstāvju.

Serbijas un Horvātijas robeža atrodas apmēram 100 kilometrus uz rietumiem no galvaspilsētas Belgradas. Teritorija ir līdzena, un to ir viegli šķērsot. Tomēr vietējie mediji brīdina, ka reģionā no 90.gadu Balkānu karu laikiem palikušas mīnas.

Tiek uzskatīts, ka

vairāk nekā 550 kvadrātkilometru platību, kas ir gandrīz 1% Horvātijas teritorijas, klāj konflikta laikā atstātās mīnas.

Horvātijas atmīnēšanas aģentūra uzsver, ka teritorijas, kurās atrodas mīnas, ir skaidri iezīmētas ar brīdinājuma zīmēm.

Sākoties imigrantu krīzei, Horvātijas varasiestādes aicināja uz solidaritāti ar patvēruma meklētājiem, atgādinot par savas valsts lomu bēgļu uzņemšanā Balkānu kara laikā.

Horvātija ziņojusi, ka ir gatava uzņemt apmēram 3000 patvēruma meklētāju.

Horvātija Eiropas Savienībā iestājusies pirms diviem gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu