Rīgā pie «Laimas» pulksteņa norisināsies pikets bēgļu atbalstam Latvijā un Eiropā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Lai atbalstītu bēgļu uzņemšanu Latvijā un solidarizētos ar bēgļiem, kas cenšas nokļūt Eiropā, sestdien, 12.septembrī, plkst.13 pie «Laimas» pulksteņa norisināsies pikets, informēja pasākuma organizatoru pārstāvis Andris Šuvajevs.

Pasākuma dalībnieku mērķi ir demonstrēt Eiropas solidaritāti dienā, kad daudzās Eiropas pilsētās notiks līdzīgi pasākumi, kā arī izrādīt atbalstu cilvēkiem, kuri bēg no kara, vardarbības un pārkāpumiem pret viņu cilvēktiesībām. Šuvajevs arī skaidroja, ka piketa mērķis ir parādīt, ka Latvijā dzīvo toleranti un atvērti cilvēki, kuri ir gatavi uzņemties risku un grūtības, kas saistās ar bēgļu uzņemšanu, kā arī radīt spiedienu uz politiskajām partijām, lai tās aktīvi risina bēgļu jautājumu un pieņem pozitīvu, humānu nostāju.

Tāpat Šuvajevs norādīja, ka uz piketu ir laipni aicināts ikviens, kurš vēlas dzīvot atvērtā sabiedrībā - starp līdzcilvēkiem, kas ir gatavi sniegt palīdzību citiem un veidot veselīgas attiecības ar iebraucējiem, balstītas centienos izprast vienam otru. «Mēs vēlamies parādīt, ka dzīvības vērtība nav atkarīga no zemes, kurā cilvēks ir dzimis, un ka viena cilvēka veiksme nenozīmē cita neveiksmi,» viņš sacīja, piebilstot, ka Eiropa ir pārmaiņu priekšā un mēs vēlamies šīs pārmaiņas pieņemt, nevis noliegt.

Jau ziņots, ka Eiropas Komisijas (EK) priekšsēdētājs Žans Klods Junkers trešdien uzrunā Eiropas Parlamentam (EP) par stāvokli Eiropas Savienībā (ES) paziņoja, ka EK ierosina dalībvalstīm obligātā kārtā uzņemt 160 000 patvēruma meklētāju, kas nelegāli ieradušies Itālijā, Grieķijā un Ungārijā.

Kā liecina EK paziņojums, Latvijai no Ungārijas rosināts uzņemt 237 bēgļus, no Itālijas - 68, bet no Grieķijas - 221. Tikmēr Lietuvai papildus rosināts uzņemt 780 bēgļus - 101 no Itālijas, 328 no Grieķijas, bet 351 no Ungārijas. Savukārt Igaunijai rosināts uzņemt 373 bēgļus, tostarp 48 no Itālijas, 157 no Grieķijas, bet 168 no Ungārijas.

Latvijas valdība iepriekš vienojās, ka valsts divu gadu laikā varētu uzņemt 250 šādu cilvēku. Plānots, ka minētie 526 bēgļi Latvijai būs jāuzņem vēl papildus, līdz ar to kopumā - 776 bēgļi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu