Ekvadoras policistiem 12 gadu cietumsods par prezidenta slepkavības mēģinājumu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tiesnesis Ekvadorā otrdien piesprieda sešiem policistiem 12 gadu cietumsodu par valsts prezidenta Rafaela Korreas slepkavības mēģinājumu nemieru laikā.

2010.gada septembra beigās notikušajos nemieros 10 cilvēki gāja bojā un 274 tika ievainoti.

Nemierus uzsāka vairākas policijas un armijas vienības, kas, protestējot pret likumu par algu samazināšanu, bloķēja ceļus visā valstī un ieņēma Kongresa (parlamenta) ēku.

Kad prezidents mēģināja nomierināt protestētājus pie viņu ieņemtajām policijas kazarmām Kito, netālu no viņa eksplodēja asaru gāzes granāta un izcēlās sadursmes, bet viņš paglābās Nacionālās policijas slimnīcā, kur nosauca notiekošo par apvērsuma mēģinājumu. Protestētāji aplenca slimnīcu, bet prezidentam lojālie karavīri viņu evakuēja no turienes pēc 12 stundu ilga aplenkuma un Korrea atgriezās prezidenta pilī.

Pie slimnīcas ēkas notikušā apšaudē starp dumpīgajiem policistiem un prezidenta piekritējiem tika nogalināti divi policisti, tai skaitā viens prezidenta miesassargs, un ievainoti 74 cilvēki.

Minētie seši policisti augustā tika atzīti par vainīgiem. Saistībā ar piedalīšanos šajos nemieros par vainīgiem ir atzīti pavisam 40 cilvēki.

Sociālists Korrea, kurš ir prezidenta amatā no 2007.gada, policijas nemieru laikā nosauca tos par apvērsuma mēģinājumu un apgalvoja, ka to organizējušas aprindas, kas ir tuvas 2005.gadā gāztajam prezidentam Lusio Gutjerresam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu