ES aicina vienoties par uguns pārtraukšanu Ukrainas austrumos (20)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ALEXEY DRUZHININ / RIA NOVOSTI

Eiropas Savienības (ES) augstā pārstāve ārpolitikas un drošības politikas jautājumos Ketrīna Eštone, kas otrdien piedalījās Baltkrievijas, Kazahstānas, Krievijas un Ukrainas prezidentu sarunās Minskā, aicināja vienoties par uguns pārtraukšanu Ukrainas austrumos, Krievijas-Ukrainas robežas kontroli un humānās palīdzības piegādi.

«Mēs aicinājām sākt sarunas par uguns pārtraukšanu Ukrainā, efektīvu robežas kontroli un humānās palīdzības piegādi pilnīgā saskaņā ar starptautiskajām tiesībām,» paziņoja Eštone.

Eštone pauda atbalstu arī politiskajam procesam Ukrainas iekšējo domstarpību atrisināšanai.

Eštone preses konferencē Minskā novērtēja otrdien notikušās daudzpusējās sarunas kā pozitīvas, jo šo sarunu jēga bijusi panākt, lai puses saskatītu nepieciešamību darīt visu iespējamo Ukrainas problēmas atrisināšanai.

ES augstā pārstāve sacīja, ka šim samitam bijušas divas sadaļas: ekonomiskā, kas ietvēra enerģētikas problēmas, un miera un drošības problēmu sadaļa. Viņa pauda uzskatu, ka otrā sadaļa bijusi svarīgākā.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu