Kia publisko pirmos oficiālos jaunā Sorento foto (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kia

Dienvidkorejas ražotājs oficiāli atklājis, kā izskatās jaunās paaudzes Sorento. Vēl pagājušajā nedēļā publiskajā telpā tika ieplūdinātas pāris jaunā modeļa dizaina skiču, bet šodien lielais apvidnieks atklāts visā tā godībā.

Salīdzinot ar iepriekšējās paaudzes modeli, jaunais Sorento ir garāks, zemāks, platāks un ar garāku riteņu bāzi. Tas nozīmē, ka apvidnieks iegūst sportiskāku izskatu, taču vienlaicīgi kļūst arī praktiskāks un ērtāks, jo palielinās pasažieru telpas izmēri. Kā punkts uz i savukārt ir jauna līmeņa apdares materiāli un virkne inovatīvu risinājumu.

Jaunais Sorento ir iepriekšējā modeļa loģisks turpinājums, kura ārējā dizainā iedzīvināti 2013.gada Čikāgas auto izstādē demonstrētā Kia Cross GT konceptautomobiļa stila elementi un proporcijas - salīdzinoši garš motora pārsegs un vizuāli spēcīgi aizmugurējie jumta balsti.

Foto: Kia

Sorento dizaina izstrādē galveno toni uzturējuši Namjangā, Dienvidkorejā bāzētās studijas eksperti. Taču liels esot bijis Kia Frankfurtes un Kalifornijas dizaina studiju ieguldījums.

Sadarbības rezultāts ir dinamiska izskata apvidnieks ar zīmolam raksturīgo tīģera deguna formas radiatora režģi telpiskākā izpildījumā, izstieptiem lukturu blokiem, zemāku jumtu un vienlaicīgi augstāku viduslīniju, kā arī izteiksmīgiem aizmugurējiem spārniem, kas Sorento piešķir simpātiski agresīvu tēlu.

Paaudžu maiņas rezultātā notikušās izmaiņas var izteikt arī skaitļos: garumā auto ir pastiepies par 95 mm līdz 4780 mm, augstumā tas sarucis par 15 mm līdz 1685 mm, bet riteņu bāze ieguvusi papildu 80 mm un tagad ir 2780 mm. Līdz ar to pietiekami daudz vietas ir visās trīs sēdekļu rindās.

Jaunais Sorento publisko debiju piedzīvos Korejā augusta beigās, savukārt Eiropas pirmizrāde paredzēta 2.oktobrī Parīzē. Pārdošanā jaunais modelis nonāks 2015.gada pavasarī.

Foto: Kia
Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu