CVK: pirmo reizi Saeimas vēlēšanās varēs nobalsot arī lidostā «Rīga» (4)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Šogad Saeimas vēlēšanās pirmo reizi varēs nobalsot arī lidostā «Rīga», kur tiks ierīkots vēlēšanu iecirknis, piektdien žurnālistiem pastāstīja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētājs Arnis Cimdars. «Lidostā «Rīga» tā būs pirmā reize,» viņš sacīja.

Tā kā lidosta atrodas Mārupē, būs iespējams atdot balsi par deputātu kandidātiem, kuri startēs no Vidzemes vēlēšanu apgabala.

Cimdars uzskata, ka vēlēšanu iecirkņa ierīkošana lidostā ir labs risinājums, tomēr tas vēlētāju aktivitāti neietekmēšot.

«Es atbalstu šādu risinājumu nevis tādēļ, lai tas varētu palielināt vai samazināt vēlētāju aktivitāti, bet tas dod iespēju cilvēkiem, kuri ir motivēti piedalīties vēlēšanās, šo jautājumu risināt. Es nedomāju, ka tas būtiski palielinās vai samazinās aktivitāti,» viņš teica.

Lidosta «Rīga» izvēlēta tādēļ, ka vēlētāji sūdzējušies par to, ka nepaspēj nobalsot, jo pārāk agri jāizlido, kad iecirkņi vēl nav nav atvērti, bet lidostā to varētu paspēt izdarīt.

Viņš sacīja, ka iepriekš vēlēšanu iecirkni izdevies ierīkot lielveikalā «Spice», kur iespēju nobalsot izmantojuši ļoti daudz cilvēku.

Kopumā 12.Saeimas vēlēšanā 4.oktobrī startēs 13 partijas un partiju apvienības.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu