Lielbritānijas karavīri varētu atgriezties Afganistānā (3)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānijas bruņotie spēki var atgriezties Afganistānā, ja tā atkal kļūs par teroristu grupējumu mītni, pirmdien paziņoja armijas vadītājs ģenerālis Sers Pīters Volss.

Kaut arī viņš ir pārliecināts, ka Afganistānas bruņotie spēki spēs valstī uzturēt drošību pēc ārzemju karavīru aizbraukšanas šī gada beigās, tomēr, ja situācija mainīsies un talibu kaujinieki atgūs savu varu, Lielbritānijas bruņotie spēki var valstī atgriezties.

«Ir svarīgi afgāņu bruņotajiem spēkiem turpināt cīnīties pret «Al Qaeda» atgriešanās draudiem,» norādīja Volss.

«Ja talibu kaujinieki atsāktu darbību un «Al Qaeda» atkal dibinātu [teroristu] svētvietas, mums būtu jālemj, vai mums nevajadzēja rīkoties vairāk. Tomēr šobrīd šis jautājums jārisina afgāņiem un viņu vadībai. Es esmu optimistiski noskaņots, ka viss izdosies,» informēja Volss.

Šobrīd Afganistānā ir 4100 Lielbritānijas karavīru, paziņoja Aizsardzības ministrijas preses pārstāvis. Daži karavīri paliks Afganistānā ilgāku laiku, lai piedalītos mācībās.

Afgāņu bruņotie spēki guvuši pārsvaru pār talibiem un, nodrošinot divas vēlēšanas bez negadījumiem, ir pierādījuši, ka nemiernieki ir zaudējuši, uzskata Volss.

«Afganistānas armijas un policijas cīņas spēks kopā ar afgāņu neatlaidību ir novērsis talibu draudus. Tomēr nevar vēl apgalvot, ka viņi būtu pilnībā iznīcināti. Jāveic papildu darbs dažos konservatīvākos rajonos, kuros vēl nav gūts labums no valstī notiekošajām sociālajām pārmaiņām.»

Volss vēl norādīja, ka šis konflikts ir izveidojis Lielbritānijā «karotāju paaudzi», kas būs gatava grūtībām nākotnē.

Kopš 2001.gada oktobrī sāktās operācijas Afganistānā, gājuši bojā 453 britu karavīri.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu