Lietuvas Konkurences padome akceptē «Rīgas piensaimnieka» pārdošanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Lietuvas Konkurences padome devusi atļauju Kaimanu salās reģistrētajam fondam «Meridian Capital CIS Fund» netieši iegūt pilnīgu kontroli pār vienu no lielākajiem piena pārstrādātājiem Latvijā - SIA «Rīgas piensaimnieks», otrdien vēsta «Vz.lt».

«Rīgas piensaimnieks», kas ražo tādus pazīstamus produktus kā biezpiena sieriņu «Kārums» un kausētos sierus «Dzintars», daļu produkcijas eksportē uz Lietuvu.

Kā ziņots, Latvijas Konkurences padome maija beigās saņēma piena pārstrādes koncerna «Food Union» un piena pārstrādātāja SIA «Rīgas piensaimnieks» apvienošanās ziņojumu. Tobrīd «Food Union» sabiedrisko attiecību vadītāja Linda Mežgaile aģentūrai LETA apstiprināja, ka koncerna finansiālais partneris - starptautiskā privātā kapitāla investīciju grupa «Meridian Capital» - iegādāsies SIA «Rīgas piensaimnieks», lai, saņemot KP atļauju, veiktu abu uzņēmumu apvienošanu.

Kā norāda «Vz.lt», Latvijā jautājuma izskatīšana vēl nav pabeigta.

Kā jūnija sākumā izteicās «Rīgas piensaimnieka» valdes priekšsēdētājs Nēme Jogi, šis darījums vērtējams kā nākamais lielais stratēģiskais solis «ilgi gaidītās Latvijas piena pārstrādes nozares konsolidācijas virzienā», atgādina izdevums.

Pēc viņa teiktā, paredzams, ka «konsolidācija uzlabos efektivitāti, paaugstinās produktivitāti un palielinās svaigpiena iepirkumu un ražošanas apjomus, tādējādi radot skaidri saskatāmas priekšrocības patērētājiem un piensaimniekiem, kā arī Latvijas piena pārstrādes nozares konkurētspējas uzlabošanai citu Ziemeļeiropas piena joslas valstu vidū, kuras arī ražo un pārstrādā pienu».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu