Ukraina varētu noteikt sankcijas pret kompānijām ar Krievijas kapitālu (5)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Ukraina gatavojas tuvākajās dienās noteikt sankcijas pret šajā valstī strādājošām kompānijām ar Krievijas kapitālu analoģiski sankcijām, kādas jau ir noteikušas ASV un Eiropas Savienība (ES), pirmdien ziņoja Krievijas laikraksts «Kommersant», atsaucoties uz ziņu avotu Ukrainas valdībā.

«Ir runa par kompānijām, kurās Krievijas kapitāla daļa pārsniedz 50%,» precizēja «Kommersant».

Ziņu avots Ukrainas valsts fiskālajā dienestā pavēstīja šim laikrakstam, ka tā darbinieki jau ir nodevuši valdībai attiecīgu sarakstu, kurā ir līdz 1000 kompāniju. Sankcijas tiks noteiktas tikai pret daļu no šajā sarakstā minētajām kompānijām, galvenokārt pret tām, kas ir saistītas ar Krievijas valsts firmām.

Pirmā sankciju pakete, kuru jau neoficiāli akceptējusi Ukrainas valdība, ir analoģiska ASV un ES noteiktajām sankcijām.

Laikraksts uzsvēra, ka šīs sankcijas paredz galvenokārt aizliegumu piesaistīt finansējumu uz vairāk nekā 90 dienām un aizliegumu piegādāt militāra un divējāda lietojuma preces un aprīkojumu, kā arī naftas un gāzes rūpniecības aprīkojumu.

Otrā sankciju pakete, par kuras detaļām un precīziem formulējumiem vēl tiek spriests, var ietvert ierobežojumu kompānijām ar Krievijas kapitālu piedalīties privatizācijā un valsts konkursos, kā arī aizliegumu gāzes kompānijām no Krievijas darboties Ukrainas tirgū, piebilda «Kommersant».

Lieli spēlētāji Ukrainas naftas produktu tirgū ir Krievijas kompānijas «Lukoil» un «Rosņeft».

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu