Lielbritānija svin 70.gadadienu kopš uzvaras pār Japānu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānijas karaliene Elizabete II un premjerministrs Deivids Kemerons sestdien ar tūkstošiem tautiešu atzīmē sabiedroto uzvaras 70.gadadienu pār Japānu.

«Manuprāt, ir patiesi svarīgi pieminēto šo dienu un godāt piemiņu par tiem tūkstošiem nogalināto, kas kalpoja mūsu valstij, saglabājot mūsu brīvību,» pirms pasākuma raidorganizācijai BBC pavēstīja Kemerons.

«Pēc manām domām, tas ir arī īpaši svarīgs solis, jo šajā gadadienā tik daudziem [tā laika] līdzdalībniekiem ir tik liels vecums,» sacīja Kemerons, piebilstot, ka noliks vainagu kopā ar «97 gadus vecu varoni no tiem laikiem».

Piemiņas pasākumu ietvaros notiks armijas parādes, kara aviācijas pārlidojumi, kā arī dievkalpojumi Londonas centrālajās un citu pilsētu baznīcās.

Londonas centra policija paziņojusi, ka ap šīs dienas pasākumiem izvērsīs būtisku drošības operāciju, tostarp slēgs vairākus ceļus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu