Grāmatu jaunumi bērniem!

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vasara rit pilnā sparā, laiks uzzināt, kas jauns grāmatu plauktā bērniem!

Meža skola. Jautra grāmata bērniem

Uz skolu pēc zināšanām dodas ne tikai bērni. Turp dodas arī jaunākie meža iemītnieki. «Pī, pī! Tēvs, māte, klausieties, kā esmu šodien mācījies!» Jautri, ritmiski dzejoļi ieved jauno lasītāju meža skolā un iepazīstina ar mazo putnēnu dienas kārtību. Grāmatu interesantāku un uztveramāku veido košas ilustrācijas. Grāmata sagatavota pēc Alfrēda Ūdra apgāda 1943. gada izdevuma. (ZVAIGZNE ABC)

Mazais Alans – dzīvā antena

LĪNE KNUTSONA, PĒTERS FREDINS

Šķiet, ka Mazo Alanu gaida visu laiku garlaicīgākās vasaras brīvdienas. Viņa draugi ir aizceļojuši kur nu kurais, un zēnu bieži pieskata vecais kaimiņš Helge, kas savulaik bijis Tornbijas NLO kluba vadītāja vietnieks. Helge grib nodibināt kontaktus ar kosmosu, un viņam ir plāns. Mazais Alans vēl nav paguvis kārtīgi apdomāties, kad jau ir ietīts folijā un nakts vidū stāv uz jumta kā dzīvā antena. Pēkšņi viņš savā priekšā ierauga divas savādas acis... Varbūt Helgem tomēr izrādīsies taisnība un šī tiešām kļūs par vienu no aizraujošākajām vasarām Mazā Alana mūžā? Līne Knutsona ir Dānijā atzīta dramaturģe, Pēters Fredins – dziedātājs un aktieris. «Mazais Alans – dzīvā antena» ir viņu pirmā grāmata. (ZVAIGZNE ABC)

Pelle Bezastis uzsāk skolas gaitas

OSA RENNA, MĪKAELS RENNS

Iepazīsties ar gudro un labsirdīgo kaķi Pelli Bezasti! Monss ir nodibinājis kaķu skolu visiem Upsālas kaķiem. Monsa brālēns Konrads uzņemas skolotāja pienākumus, jo viņš ir stingrs un prot ieviest kārtību – un tas nekas, ka viņam nepadodas pareizrakstība un matemātika… Taču mācības skolā izvēršas par pilnīgu katastrofu. Tad Monss negaidīti lūdz Pelles Bezasta palīdzību. Kas gan viņam varētu būt padomā? Pirmo grāmatu par kaķi Pelli Bezasti, kuram, pavisam mazam esot, žurka nograuzusi asti, rakstnieks Jesta Knutsons sarakstīja 1939. gadā, un laika gaitā radušās vēl daudzas citas. Šie jautrie un izdomas bagātie stāsti, kurus sākotnēji papildināja sirsnīgas mākslinieka Jāna Jisberjsa ilustrācijas, ietver arī nopietnu vēstījumu, un tie ir iemīļoti ne tikai Zviedrijā, bet arī daudzās citās valstīs. Mūsdienās kaķu piedzīvojumi ir pārstāstīti un tiem veidotas jaunas ilustrācijas, taču autora iecere ir saglabāta. Par spīti visiem šķēršļiem un grūtībām, Pelle vienmēr ir jauks. Viņš nedusmojas un neatmaksā ar ļaunu. (ZVAIGZNE ABC)

Vai Rīga jau gatava? Nostāsti par Rīgu

SAK. INESE PELŪDE

Daudz teiku un nostāstu ir par mūsu sirmo, mīļo Rīgu. Grāmatā «Vai Rīga jau gatava?» atlasīti nostāsti par konkrētām vietām Rīgā: Rātslaukumu, Pulvertorni, Doma baznīcu un citām vietām, kā arī teikas par Rolandu, Lielo Kristapu un Pētera Lielā zirga pakavu. Grāmatu ilustrējusi pazīstamā latviešu bērnu grāmatu māksliniece Agija Staka. Viņas krāšņie zīmējumi padara grāmatā aprakstītos notikumus un vēsturiskos personāžus izteiksmīgus un dzīvus. Grāmata noderēs kā pirmā iepazīšanās ar Rīgas vēsturi. Teikas par Rīgu paplašinās bērnu zināšanas un rosinās bērnus un viņu vecākus, izmantojot priekšlapās ievietoto karti, izstaigāt grāmatā aprakstītās un ilustrētās vietas un iepazīt Rīgu tuvāk. Skolēniem, mācoties literatūru un Latvijas vēsturi, grāmata palīdzēs labāk iztēloties vēsturiskos notikumus. Izzinošā grāmata «Vai Rīga jau gatava?» būs lieliska dāvana kā rīdziniekiem, tā Rīgas viesiem. (ZVAIGZNE ABC)

Puķu lodziņš

RAINIS

Ar Raiņa sirsnīgajiem bērnu dzejoļiem nu jau uzaugušas ne tikai mūsu vecāku, bet arī vecvecāku paaudzes. Katram labi pazīstami ir dzejoļi par saplēsto krūzi un mazo brālīti ar vareno balsi, par četrgadīgās Ritiņas dzimšanas dienu un grāmatu, kura «visu izteic bez mēles». Noteikti katrs no mums varētu nosaukt arī savu iemīļotāko Raiņa bērnu dzejoli. Atzīmējot izcilā dzejnieka 150. jubilejas gadu, atkārtoti tiek izdots bērnu dzejas krājums «Puķu lodziņš» ar krāšņām mākslinieka Induļa Zvagūža ilustrācijām, kas iepriecinās gan mazos lasītājus, gan viņu vecākus. (ZVAIGZNE ABC)

365 dabaszinību eksperimenti

Ja esi kādreiz vēlējies uzzināt, kāpēc maize ir poraina, kā izskatās DNS molekula vai kā pašam radīt varavīksni, tad šī iedvesmojošā grāmata ir paredzēta tieši tev. Veselu gadu tu ik dienu varēsi veikt kādu eksperimentu, atklājot un uzzinot kaut ko jaunu. (ZVAIGZNE ABC)


Zombiju mednieki

DŽONS KLEPFERS

Kad mierīgo Fīniksas pilsētiņu pārņem zombiji, pidžamu ballīte Zaka mājās pārtop par īstu cīņas lauku.
Zaks, viņa labākais draugs Raiss un skolas ļaunuma karaliene Medisona dodas misijā, lai izglābtu pasauli no cilvēku smadzeņu kārajiem briesmoņiem, taču vispirms viņiem jāglābjas citam no cita… (ZVAIGZNE ABC)

Kur ir mans mazulis? Savvaļā

Šī neparastā kartona lapu grāmatiņa sastāv no divām daļām. Mazajās lapās ir piemīlīgas un jaukas dzīvnieku mazuļu ilustrācijas, bet lielajās lapās dzīvnieku māmiņas gan attēlā, gan tekstā pastāsta par saviem mazuļiem. Bērnam, šķirot mazo grāmatiņu, jāsameklē atbilstošais mazulis – jenotēns, pīlēni un citi dzīvnieki. Tā bērns vingrinās pirkstiņus un iepazīs dzīvo dabu. (ZVAIGZNE ABC)

Kā mani sauc? Skanīgā ķepa

Burvīgi ilustrētā grāmatiņa stāsta par kucēnu, kurš ir aizmirsis savu vārdu un dodas to noskaidrot. Ceļā viņš sastop dažādus lauku sētas iemītniekus. Grāmatiņas vākā ir iestrādāta «skanīga ķepa». Piespiežot podziņas, varēs izdzirdēt, kā dzīvnieki atbild kucēnam. (ZVAIGZNE ABC)


Kas man garšo? Skanīgā ķepa

Burvīgi ilustrētā grāmatiņa stāsta par lācēnu, kurš grib noskaidrot, kas viņam garšo. Ceļā viņš sastop dažādus meža iemītniekus. Grāmatiņas vākā ir iestrādāta «skanīga ķepa». Piespiežot podziņas, varēs izdzirdēt, kā dzīvnieki atbild lācēnam. (ZVAIGZNE ABC)


Burvīgās princeses. Spēles un uzdevumi

Šajā uzlīmju, uzdevumu un spēļu grāmatā varēs paviesoties skaistās pilīs, doties uz svinībām, pils parkā spēlēt jautras spēles un darboties kopā ar draudzīgajām princesēm – iziet labirintus, meklēt atšķirības, savienot saderīgās lietas, veidot zīmējumus, savienojot punktus, un rotaļāties ar papīra lellēm. Grāmatā ievietots salokāms plakāts, kurā ielīmējot vairākkārt lietojamās uzlīmes, iespējams izveidot savu pils parka un svinību zāles attēlu. (ZVAIGZNE ABC)

Lieliskās mašīnas. Spēles un uzdevumi

Ātri automobiļi, kas traucas pa pilsētas ielām, darbīgi ekskavatori, vareni lidaparāti, kā arī citi transportlīdzekļi – tas viss ir šajā lieliskajā uzlīmju, uzdevumu un spēļu grāmatā. Bērns varēs savienot punktus un veidot zīmējumus, meklēt atšķirības un to, kas neiederas, spēlēt spēles un izgatavot mašīnu modeļus, kā arī izveidot savu pilsētas un lauku ainavas attēlu salokāmajā plakātā, ielīmējot tajā vairākkārt lietojamās uzlīmes. (ZVAIGZNE ABC)

Princeses. Krāsosim ar ūdeni!

Tev nepieciešama tikai otiņa un glāze ar ūdeni, un ainas no princešu pasaules atdzīvosies! Katru izkrāsoto lappusi tu vari izņemt no grāmatiņas, lai veidotu savu darbiņu izstādi! (EGMONT)


Mājas mīluļi. Mācies zīmēt!

Ja kādreiz esi vēlējies uzzīmēt burvīgus mājas mīluļus, bet nezini, ar ko sākt, šī grāmata ir domāta tev!

No pamata figūru apguves un kontūru skicēšanas līdz pat pēdējiem akcentiem – šī grāmata tev palīdzēs radīt īstus meistardarbus!

Ņem zīmuļus, flomāsterus, papīru un ķeries pie darba! Tu būsi pārsteigts par savu talantu. Un atceries – jo vairāk zīmēsi, jo labāk veiksies!

• Pamācības, kā zīmēt soli pa solim.

• Grāmatā ir daudz noderīgu padomu.

• Uzlabo zīmēšanas iemaņas! (EGMONT)

Džūdija Svilpaste. Šodien ir omā. Nr.1 Megana Makdonalda

Džūdija Svilpaste negrib pieļaut, ka vasara beidzas. Viņa negrib atkal katru dienu ķemmēt matus. Viņa negrib kalt galvā pareizrakstības likumus. Un noteikti negrib sēdēt blakus Frenkam Pērlem, kurš klasē mēdz ēst pastu. Džūdija Svilpaste ir īpašā omā. Iepazīsti trešklasnieces Džūdijas Svilpastes dažādās omas, satiec viņas mazo brāli Smārdu, labāko draugu Kramu un, protams, Frenku Pērli, kurš beigās izrādīsies tīri paciešams puika! Lasi un uzzini, kā es iestājos KA klubā un kas jādara tev, ja arī tu tur vēlies būt! (EGMONT)

Ceļotāja Pērle. Princešu mīluļi.

Reiz kāda maza, drosmīga kaķenīte nokļuva uz prinča Ērika kuģa. Viņa sapņoja apceļot tāltālas zemes un atrast brīnumainas bagātības. Princim rudā kaķu meitene ļoti atgādināja kādu, ko viņš mīl. Kad uz kuģa ciemos ieradās princese Ariela, viņas abas satikās un nolēma vairs nešķirties. Tā sākās kaķenītes Pērles dzīve galmā. Bet vai tāpēc rimās viņas piedzīvojumu kāre? Lasi un uzzini arī, kādā dēkā iekļuva Pērle kopā ar draugiem krabi Sebastjānu un suni Maksi! (EGMONT)

MINECRAFT. Sarkanakmens rokasgrāmata.

Šajā grāmatā apkopots viss, kas tev jāzina par sarkanakmens sniegtajām iespējām «Minecraft» pasaulē. Tu uzzināsi, kā izmantot šo neparasto resursu – no sarkanakmens ieguves un vienkāršu shēmu veidošanas līdz pat sarežģītu mehānismu būvēšanai. Sarkanakmens slazdi un katapultas uz visiem laikiem kliedēs bailes no krīperiem! Varēsi arī aplūkot izcilākos sarkanakmens meistardarbus, ko cēluši talantīgākie spēlētāji. Tie tevi pārsteigs un iedvesmos! (EGMONT)

Karaliski dumpīgais mākslas albums.

Vai esi iztēlojusies, ka tev piederētu pašai savs mākslas albums – pilns ar zīmējumiem, dekoratīviem rakstiem, stilīgiem dizaina paraugiem, dziļdomīgiem citātiem un jautriem uzdevumiem -, un tas viss kopā ar iemīļotajiem Ever After High varoņiem? Lūk, tagad šāds albums ir tavās rokās! Ar mīlestību, tavi Ever After High pasaku draugi... (EGMONT)

Jauna grāmata «Vēro, prāto, skaiti. Dzīvnieku paslēpes» vērīgiem lasītājiem

Zooloģiskajā dārzā šodien nepatikšanas. Dzīvnieki ir aizbēguši! «Jāņa Rozes apgādā» nupat iznākusi ilustrēta grāmata «Vēro, prāto, skaiti. Dzīvnieku paslēpes», kas ļaus piedzīvot aizraujošo meklēšanas un atrašanas prieku. Šis košais izdevums ar dažādiem uzdevumiem vērībai, prātošanai un skaitīšanai būs vērtīgs ieguvums ikvienam mazam un zinātkāram lasītājam. (Jāņa Rozes apgāds)

Iznākusi jauna bilžu grāmata «Uzbūvē traktoru» ar viegli saliekamiem modeļiem

«Jāņa Rozes apgādā» izdota koši ilustrēta grāmata «Uzbūvē traktoru», kas informatīvā un izklaidējošā veidā mudina iepazīt industriālo tehniku. Tā piesaistīs mazos lasītājus, kam patīk pētīt un darboties – šajā biezlapu grāmatā ir ne tikai uzskatāmi attēli, bet arī viegli saliekami darba mašīnu trīsdimensiju modeļi. Nav vajadzīga ne līme, ne šķēres – izņem detaļas no sagataves un saliec lielu, varenu celtniecības mašīnu! Cik jauki ir mācīties spēlējoties! Iepazīsti smago tehniku, racējus, iekrāvējus, pašizkrāvējus un buldozerus. Apbrīnojamās mašīnas ir palīdzējušas pārveidot mūsu pasauli. Pateicoties tām, mēs varam uzcelt fantastiskas ēkas, uzturēt kārtībā transporta sistēmu un paveikt daudzus darbus, kas citādi prasītu pārāk daudz laika vai pūļu. Katrai supermašīnai ir savs uzdevums. Dažreiz tās strādā komandā. (Jāņa Rozes apgāds)

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu