Vācijas parlaments apstiprina pārrunu sākšanu par jauno Grieķijas glābšanas programmu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vācijas parlaments piektdien balsojumā apstiprinājis pilnvaru nodrošināšanu valdībai, lai sāktu sarunas par Grieķijas jauno glābšanas programmu.

Šo pārrunu sākšana Vācijas parlamenta apakšpalātā - Bundestāgā - apstiprināta ar 439 balsīm «par» un 119 balsīm «pret», bet 40 likumdevēji atturējušies.

Pirms balsojuma parlamentā Vācijas kanclere Angela Merkele norādīja, ka vienošanās par jauno Grieķijas glābšanas programmu ir sarežģīta visām pusēm, taču tā ir pēdējā iespēja krīzes atrisināšanai.

«Mēs būtu ārkārtīgi nevērīgi, rīkotos patiesi bezatbildīgi, ja mēs vismaz nemēģinātu doties pa šo ceļu,» sacīja Merkele.

Ja nebūtu panākts kompromiss, iznākums nozīmētu, ka «mēs noraudzītos kā valsts noasiņo, cilvēki vairs nesaņemtu savu naudu, un rezultātā rastos haoss un vardarbība,» uzsvēra kanclere.

Vācija ir viena no vairākām eirozonas dalībvalstīm, kurai bija nepieciešams sniegt apstiprinājumu pirms būs iespējams īstenot jauno Grieķijas glābšanas programmu.

Kā ziņots, Grieķijas parlaments ceturtdienas rītā atbalstīja smagās reformas, kuras pieprasīja veikt starptautiskie aizdevēji apmaiņā pret jaunu palīdzības programmu.

Eirozonas dalībvalstis piedāvājušas Atēnām iespēju nākamo trīs gadu laikā saņemt līdz pat 86 miljardus eiro lielu aizdevumu, taču Grieķijai strauji jāīsteno darba tirgus un nodokļu reformas.

Parlamentam vienošanās nosacījumi bija jāapstiprina līdz trešdienai, lai pēc tam to varētu darīt arī citu eirozonas valstu parlamenti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu