Bepe Grillo: ES nauda Itālijā nonāk pie mafijas (11)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Eiropas Savienībai (ES) nevajadzētu dot naudu Itālijai, jo tā «nonāk pie mafijas», otrdien pavēstīja populistiskās Pieczvaigžņu kustības (M5S) līderis Bepe Grillo.

Preses konferencē Eiropas Parlamentā (EP) Strasbūrā Grillo sacīja, ka Itālijai paredzētais finansējums pazūd trijos mafijas bastionos - Kalabrijā, Sicīlijā un Kampānijā, «kur darbojas mafijas grupējumi», tādi kā «Ndrangheta» un «Camorra», vēsta laikraksts «Corriere».

Grillo M5S EP vēlēšanās Itālijā izcīnīja 21% balsu, un tā izveidojusi partnerību ar Apvienotās Karalistes Neatkarības partiju (UKIP).

Grillo pauda atbalstu UKIP līderim Naidželam Farāžam un pārējiem UKIP eiroparlamentāriešiem, kas ES himnas - Bēthovena «Odas priekam» - atskaņošanas laikā EP jaunā sasaukuma pirmajā sēdē orķestrim bija pagriezuši muguru, jo viņi «neatzīst un neciena ES karogu un himnu».

«To izmantoja Hitlers [dzimšanas dienas svinībās], pasaules lielākais slepkava,» sacīja Grillo. Turklāt viņš piebilda: «Eiropā prieka vairs nav.»

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu