GM atsauc 33 000 Chevrolet Cruze automašīnu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Chevrolet

ASV autobūves gigants «General Motors» (GM) Ziemeļamerikā atsauc 33 000 «Chevrolet Cruze» modeļa automašīnu, kuru tirdzniecība šīs nedēļas sākumā tika apturēta saistībā ar iespējamām problēmām ar Japānas uzņēmuma «Takata» ražotiem gaisa spilveniem.

No šīm jaunām un lietotām automašīnām aptuveni 29 000 atrodas ASV, bet pārējās Kanādā.

Iespējami defekti ar «Takata» ražotājiem gaisa spilveniem, kas var pārplīst un izraisīt atlūzu izplatīšanos automašīnā, izraisījuši jau vairāku miljonu automašīnu atsaukšanu visā pasaulē, lielu daļu no tiem īstenojot Japānas autobūves uzņēmumam «Toyota».

«Mēs esam sākuši atsaukuma īstenošanu, lai saremontētu pie klientiem nonākušās automašīnas,» norāda GM preses pārstāvis, uzsverot, ka uzņēmums pēc problēmas konstatēšanas nekavējoties apturēja šo automašīnu tirdzniecību.

«Tirdzniecības apturēšana bija vien piesardzības pasākums, kamēr mēs izvērtējām, cik daudz automašīnas ir ietekmētas,» piebilst preses pārstāvis.

GM iepriekš pavēstīja, ka atsevišķas automašīnas varētu būt aprīkotas ar defektīvu vadītāja puses gaisa spilvenu piepūšanas mehānismu, kura ražošanā varētu būt izmantota neatbilstoša detaļa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu