Diplomāti: Izredzes uz vienošanos par Grieķijas glābšanu 50 pret 50

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Izredzes, ka Grieķijai izdosies panākt vienošanos par jaunu finansiālās palīdzības programmu, ir 50 pret 50, sestdien pirms eirozonas finanšu ministru tikšanās izteikušies diplomāti.

Tiek lēsts, ka nākamo trīs gadu laikā Grieķijai būs nepieciešami 82 miljardi eiro, taču tagad tiek apsvērta 74 miljonus eiro liela aizdevuma piešķiršana, un Atēnām iztrūkums būs jāsedz ar pašas ieņēmumu pārpalikumu, izteicās viens no aģentūras DPA avotiem.

«Tā ir vērā ņemama summa, un tāpēc mēs sagaidām grūtas sarunas,» piebilda kāds Eiropas Savienības (ES) diplomāts, kas vēlējās palikt anonīms. «Izredzes ir 50 pret 50.»

Diplomāts norādīja, ka starp Grieķiju un starptautiskajiem aizdevējiem ir vienprātība, piemēram, par privatizāciju, taču tādos jautājumos kā pievienotās vērtības nodoklis (PVN) pensijas un darba tirgus reformas no Atēnām tiek gaidīts sīkāks izklāsts un precīzāks īstenošanas grafiks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu