Pavļuts palīdz Moldovas valdībai tuvoties ES (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Bijušais ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts kopš šā gada maija sniedz konsultācijas Moldovas valdībai Eiropas Savienības (ES) jautājumos, biznesa portālam «Nozare.lv» apliecināja Pavļuts.

Pavļuts ir kļuvis par ES Augsta līmeņa politikas konsultāciju misijas Moldovā (EU High Level Policy Advice Mission to Moldova) konsultantu. Minētās misijas galvenais uzdevums ir palīdzēt Moldovas valdībai izpildīt tās reformas, kas svarīgas Moldovas integrācijai ES.

Misijas laikā Pavļuts pilda Moldovas Ekonomikas ministrijas augsta līmeņa konsultanta pienākumus.

Pavļuts misijas laikā Moldovas Ekonomikas ministrijai sniedz konsultācijas politikas izstrādē un stratēģiskajā plānošanā. Tāpat bijušā ekonomikas ministra pienākums ir iesaistītajām pusēm radīt izpratni par ES ekonomikas un tirdzniecības politiku, likumdošanu un regulējumiem.

Pavļuts šajā misijā darbosies gadu, daļu laika uzturoties Moldovā.

Kā liecina informācija ES Augsta līmeņa politikas konsultāciju misijas Moldovā mājaslapā, misiju finansē ES, bet projektu īsteno Apvienoto Nāciju Attīstības programma. Misija tika sākta 2010.gadā, un tā noslēgsies 2015.gada jūnijā. Projekta kopējais budžets ir 2 414 648 eiro.

Jau ziņots, ka Moldova un Eiropas Savienība (ES) sadarbības un brīvās tirdzniecības līgumu parakstīs 27.jūnijā, neskatoties uz spiedienu, ko pēdējā laikā Krievija izdara uz Kišiņevu. «Moldova vēsturiski, ģeogrāfiski, pēc sava dzīvesveida un kultūras ir Eiropas valsts,» uzturoties Kišiņevā, paziņoja Eiropadomes prezidents Hermans van Rompejs.

Jau ziņots, ka Pavļuts ekonomikas ministra amatā strādāja no 2011.gada 25.oktobra līdz 2014.gada 22.janvārim.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu