Citadeles pircējam būs jāpierāda sava tīrā reputācija (33)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Banku uzraugs izvērtēs valstij piederošās Citadeles bankas potenciālā investora finansiālo stabilitāti, reputāciju un citus svarīgus rādītājus. Tā portālam TVNET norādīja Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) Komunikācijas daļas vadītāja Laima Auza.

Viņa atturējās komentēt pietiek.com publikāciju, kurā rakstīts, Citadeles bankas iespējamie pircēji ir Krievijas kapitālists Šeflers, «Norvik banka» un ātro kredītu biznesmeņi.

Auza norādīja, ka komisija kā banku uzraugs nelemj par investora izvēli tā piesaistes procesā, tas ir bankas akcionāru ziņā.

"Kad valdība būs pieņēmusi lēmumu par atbilstošāko kandidāta izvēli un vienojusies ar investoru par darījuma noteikumiem, potenciālajam investoram FKTK būs jāiesniedz nepieciešamie dokumenti būtiskas līdzdalības saņemšanai."

FKTK veiks investora izvērtējumu, vadoties pēc pieciem galvenajiem kritērijiem, kas izriet no ES regulējuma.

Tie ir:

  • brīvā kapitāla pietiekamība;
  • finansiālā stabilitāte;
  • ieguldīšanai paredzēto līdzekļu izcelsmes legalitāte;
  • investora reputācija;
  • biznesa plāns.

Tikai pēc FKTK atļaujas saņemšanas, investors veic ieguldījumu bankas akcijās."

Banka nekomentē

Savukārt bankas Korporatīvo komunikāciju daļas vadītāja Ieva Prauliņa TVNET norādīja, ka pietiek.com publikācija attiecas uz investoru piesaistes procesu un investoru piesaistes procesu organizē Privatizācijas aģentūra, tad komentāru par to sniegs aģentūras pārstāvis.

Vēl nepieņem lēmumu

Portāls TVNET jau ziņoja, ka valdība otrdienn skatīja Privatizācijas aģentūras ziņojumu par bankas investoru piesaisti, taču lēmumu par bankas pārdošanu vēl nepieņēma.

Valdība palūdza aģentūru iesniegt papildu informāciju.

Komentāri (33)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu