Latvija bez imigrantu piesaistīšanas neiztikšot. Kāpēc? (213)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijā imigrācijas politika ir neskaidra un politiķi neko negrasās mainīt. Jau tuvākajos gados Latvijā varētu ierasties pirmie imigranti, ko sekmēs darbaroku trūkums, un Latvijai šos cilvēkus būs jāmācās pieņemt, intervijā Latvijas Radio raidījumam «Labrīt» trešdienas rītā sacīja LU pētnieks un «Nodarbinātība +» koordinators Romāns Putāns.

Viņš uzsvēra, ka šis ir jautājums, kurā Latvija var mācīties no citām Eiropas valstīm.

Pētnieks atzina, ka politiķi, kas pieņem sociālekonomiska rakstura lēmumus, par šo jautājumu nevēlas runāt, taču viņu nostāja ataino sabiedrības noskaņojumu.

Proti, sociālekonomiskā vide ir ļoti nelabvēlīga vide imigrantiem.

Bez imigrantu piesaistīšanas nevarēs iztikt

Latvija nevarēs iztikt bez imigrantu piesaistīšanas, iepriekš biznesa informācijas portālam «Baltic Business Service» teica Latvijas Universitātes profesore ekonomiste Baiba Šavriņa.

«Varam gribēt vai negribēt, bet bez imigrācijas nevarēs iztikt. Turklāt tas būs nepieciešams pat tādā gadījumā, ja tagad tiktu novirzīti milzīgi līdzekļi dzimstības stimulēšanai. Ir taču jāapzinās, ka šie bērni, kas tagad sāktu dzimt, darba tirgū nevar parādīties pēc pāris gadiem. Patlaban, lai risinātu demogrāfiskās problēmas ar imigrācijas palīdzību, ir ļoti liela pretestība. Un to arī var saprast. Taču no tā nevarēs izbēgt,» sacīja Šavriņa.

Uz jautājumu, cik ilgi valdība vēl var izvairīties un nedomāt par imigrāciju, ekonomiste atbildēja, ka par to vajadzēja sākt runāt un mērķtiecīgi darboties jau pirms pāris gadiem.

Komentāri (213)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu