Ģenerālprokurors apliecina gatavību izvērtēt Streļčenoka darbu (24)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers esot paudis gatavību vadīt komisiju, kas izvērtēs Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka Jaroslava Streļčenoka atbilstību ieņemamam amatam. To šodien telekanāla LNT raidījumā «900 sekundes» teica Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

Komisijā darbošoties Drošības policijas priekšnieks Jānis Reiniks, Satversmes aizsardzības biroja vadītājs Jānis Maizītis, Nacionālās drošības komisijas (NDK) priekšsēdētājs Valdis Zatlers (RP) un kāds no ministriem.

Par komisijas izveidi vēl būs jālemj valdībai, piebilda Ministru prezidente.

Straujuma piebilda, ka, viņasprāt, nākamajai Saeimai būtu jāizvērtē, kas uzraudzīs KNAB. Šobrīd, kad KNAB ir pakļauts Ministru prezidentam, jebkura interese par biroja darbu, piemēram, par komandējumu lietderību, tiek tulkota kā politisks spiediens.

Straujuma uzskata, ka KNAB būtu jābūt kādas parlamenta komisijas vai Ģenerālprokurora pārraudzībā.

Kā ziņots, Straujuma iepriekš paziņoja, ka piedāvās valdībai lemt par izvērtēšanas komisijas izveidošanu. Pamats komisijas izveidošanai un Streļčenoka vērtēšanai esot vispārējie vadības principi - viņa atbilstība ieņemamam amatam.

Komentāri (24)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu